DivertismentCe inseamna IPTV Romania Online si cum poti accesa

Ce inseamna IPTV Romania Online si cum poti accesa

Distribuția de conținut de televiziune convențională utilizează formate de sisteme de transmisie prin satelit, cablu și terestre. Dar Internet Protocol TV sau IPTV asigură difuzarea serialului de televiziune prin utilizarea Internetului prin rețele IP (Internet Protocol).

Internet Protocol TV este foarte popular în zilele noastre datorită caracteristicilor sale care permit abonaților să urmărească nu numai emisiunile TV de pe canalele lor preferate, ci și transmisiuni live ale emisiunilor preferate, filme, jocuri live precum cricket, fotbal etc. și chiar să vizioneze emisiuni retrodate. dintre programele preferate.

Ce este IPTV?

Televiziunea cu protocol de internet poate fi definită ca media de bandă largă care furnizează servicii multimedia sub formă de televiziune, audio, video, grafică etc. distribuite prin rețelele de protocol de internet îndreptate să ofere QoS, securitatea și fiabilitatea dorită a substanței.

IPTV Romania a ieșit drept cel mai eficient mod de transmitere a programelor de televiziune. De obicei, funcționează pe bază de cerere și difuzează doar programul solicitat de abonat. Ori de câte ori vă modificați canalul, acesta va transmite o nouă serie de flux pentru spectator.

Pe de altă parte, în modul convențional de transmitere a programelor TV, toate canalele sunt difuzate simultan.

Utilizarea sa nu se limitează doar la televiziunea prin Internet, dar este utilizată cel mai pe scară largă în rețelele de telecomunicații de mare viteză bazate pe abonați pentru accesarea canalelor către clienții prin utilizarea set-top box-urilor și a routerelor.

Astfel, in zilele noastre poate fi urmarit pe PC, laptop si chiar si pe smartphone-uri daca ai o conexiune in banda larga pentru a accesa serviciile sale.

Tipuri de televiziune cu protocol de internet

1. Televiziune în direct: difuzare în direct de televiziune sau streaming în direct de videoclipuri/audio/jocuri etc. cu o latență minimă, cum ar fi vizionarea unui meci de cricket în direct, fotbal în direct, vizionarea finală a emisiunilor de jocuri în realitate etc. în timp real, ca atunci când se întâmplă. .

2. Digital Video Recorder (DVR) sau televiziune Time-shifted: Permite vizionarea emisiunilor TV care au fost difuzate inițial cu câteva ore în urmă sau cu câteva zile în urmă și reluarea emisiunilor curente în desfășurare.

Utilizatorii își pot vizualiza emisiunile preferate mai târziu și chiar dacă pierd difuzarea acestora din lipsă de timp la momentul difuzării la televizor.

3. Video la cerere (VOD): Fiecare utilizator va avea o colecție de fișiere media diferite care sunt stocate pe dispozitivul său și le poate naviga și viziona oricând doar selectându-le. Această caracteristică a Internet Protocol TV utilizează protocolul de streaming în timp real pentru transmisie, deoarece implementează modul de transmisie unicast.

În zilele noastre, cele mai solicitante servicii VoD sunt Netflix și Amazon Prime Video.
Câteva caracteristici ale Internet TV

     Această tehnologie oferă TV interactiv cu competență bidirecțională. Astfel oferă personalizarea serviciilor, iar abonatul poate alege ce să vizualizeze și când să vizualizeze.
     Furnizorii de servicii pot conserva lățimea de bandă utilizată deoarece conținutul este difuzat numai la cererea utilizatorului final din rețea.
     Serviciile pot fi vizionate nu numai la televizor, dar le putem viziona și pe desktop, laptop, smartphone-uri și tablete etc.
     De asemenea, acceptă funcții precum muzică la cerere, pauză TV, derulare rapid înainte (aceasta poate sări peste reclame), re-redare TV, informații despre vreme și player multimedia etc.
     Publicitatea se poate face și prin IPTV, deoarece inserarea reclamelor se face în multe videoclipuri pe care le urmărim online și nu le putem sări peste tot și trebuie să urmărim o parte din ele.

Istoria IPTV

     Termenul IPTV a intrat în lumina reflectoarelor în 1995, deoarece a fost dezvoltat de software-ul precept, care era o combinație de ferestre compatibile cu Mbone și aplicație centrată pe UNIX, utilizată pentru a transmite conținut audio și video cu surse unice și multiple, folosind protocolul de transport în timp real ( RTP) și protocolul de control în timp real (RTCP).
     În 1999, o firmă de telecomunicații din Marea Britanie numită Kingston Communications a lansat IPTV printr-o linie digitală de abonat (DSL). Mai departe, în anul 2001, a adăugat și serviciul VoD, care a fost într-adevăr primul tip de serviciu lansat de orice organizație din lume și, de asemenea, îl face comercial pentru utilizare.
     În 2005, una dintre firmele nord-americane a lansat canalul de televiziune de înaltă definiție prin Internet Protocol TV.
     Mai departe, în anul 2010, multe țări din Asia și alte țări europene au lansat și serviciul VoD în colaborare cu furnizorii de servicii de internet prin serviciile IPTV. De asemenea, au lansat servicii DVR prin set-top box-uri.

Dimensiunea pieței

Până în prezent, piețele americane și europene au devenit cele mai mari țări în ceea ce privește numărul de abonați, deoarece numărul total este estimat la peste 1000 de milioane și este de așteptat să ajungă la 90 de miliarde USD până în anul 2025.
     Cererea de servicii IPTV este în creștere la nivel global, cu o rată anuală de 30 până la 35%.
     Cererea uriașă de conținut TV personalizat este principalul factor pentru creșterea pieței IPTV. Includerea reclamei la cerere împreună cu conținutul este, de asemenea, unul dintre factorii majori care accelerează afacerea în acest domeniu și generează venituri și marketing prin aceasta.
     Potrivit cercetării, țările din Asia-Pacific precum India, Coreea de Sud și China sunt piețele emergente pentru IPTV, urmând tendințele pieței nord-americane și europene.
     Țări europene precum Franța, Germania și Marea Britanie au cea mai mare cotă de piață dintre toate IPTV-urile.
     Principalii furnizori IPTV care furnizează servicii pe piața globală sunt Matrix Stream Technologies, AT & T Inc, Verizon communication Inc., orange SK, SK telecom, Cisco Systems, tehnologii Huawei etc.
     Acum, India a devenit cea mai mare piață în creștere a Internet Protocol TV datorită creșterii rapide a serviciilor de internet în bandă largă de mare viteză în toată țara. Această creștere a crescut dimensiunea pieței Internet Protocol TV la peste 100 de milioane din punct de vedere al veniturilor.
     În India, a fost lansat pentru prima dată de MTNL, BSNL și Reliance JIO doar în câteva orașe, dar mai târziu, a devenit foarte popular și cererea a crescut.
     Reliance Jio Infocomm Limited a lansat serviciile 4G care acceptă servicii de voce peste LTE și alte servicii de date în India în anul 2015. Serviciul JIOTV care asigură vizionarea emisiunii TV în direct, cricket, DVR etc. a fost lansat în anul 2016.
     Împreună cu JIOTV, Reliance JIO a lansat și alte servicii precum JIO CINEMA pentru telespectatorii săi, pentru a viziona la cerere cele mai recente filme și seriale web, JIO Saavan, pentru a asculta muzică online și offline în diferite limbi, Jio Money Wallet, pentru plățile online, reîncărcarea și plata facturilor și multe alte servicii.

Poti accesa servicii de canale romanesti online de la o multime de furnizori cu o simpla cautare pe motoarele de cautare.

Cele mai noi

Descoperă secretul protecției digitale absolute: totul despre licențele antivirus in 2024

1. Introducere Într-o lume digitală tot mai complexă și interconectată, protejarea datelor și a dispozitivelor noastre este esențială. De...

Transformă-ți Afacerea într-o Destinație Preferată pentru Călători cu aNuvola!

Indiferent dacă ești o unitate de cazare, un restaurant sau oferi experiențe de neuitat, aNuvola este platforma perfectă pentru...

Ghidul complet pentru Detonarea Corectă a Petardelor în Noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion este momentul în care ne adunăm cu toții pentru a sărbători trecerea într-un nou an, iar...

Scule necesare pentru a realiza izolarea termica a unei case

Daca vrei sa izolezi casa in regie proprie (DIY), pe langa materiale ai nevoie si de niste unelte speciale. Inainte...

Mutari Iasi-Transport Marfa

 Firma de Mutări Iasi și Transport Marfă  Suntem o companie specializată în servicii de mutare și transport marfă...

Top 5 schimbări pe care le poți face acum în viața ta pentru o sănătate mai bună

Felul în care te simți este rezultatul alegerilor pe care le faci zilnic, ceea ce înseamnă că sănătatea și...

Nu rata

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!