CulturaCum sa alegi o scoala bilingva

Cum sa alegi o scoala bilingva

De multi ani, parintii isi cauta copiii sa invete o a doua limba. Ce ar trebui sa va ofere o scoala pentru a obtine cu adevarat bilingvismul la copii?

Exista multe scoli private de invatamant care, pentru a fi active pe piata, ofera produse de servicii educationale din ce in ce mai complexe si mai sofisticate. Acestea sunt foarte atractive si, in cele mai multe cazuri, create pentru a raspunde nevoilor parintilor; Foarte rar cauta cu adevarat dezvoltarea integrala a copilului. Predarea unei a doua limbi, si in special a englezei, este deja considerata o prioritate de baza in invatamantul prescolar si primar, asa ca veti gasi o gama larga de oferte.

Cum sa alegi o scoala care sa garanteze o adevarata educatie bilingva?

Daca invatarea limbii este foarte importanta pentru dvs. ca parte a educatiei copilului dvs., luati in considerare urmatoarele idei atunci cand cautati o scoala pentru copilul dvs.:

1. Sisteme de imersiune lingvistica totala

Acesta este numele dat sistemelor educationale in care copilul dumneavoastra va fi in contact exclusiv si exclusiv cu a doua limba pe care doreste sa o invete. In niciun moment nu te asteapta sa asculti limba ta materna. In mod regulat, acest tip de sistem se aplica in gradinite, tocmai cand copiii isi construiesc propria limba si atunci pot invata mai usor o alta limba, in mod natural. Copilul construieste simultan cele doua limbi si desi uneori pare ca le amesteca sau le confunda, este doar temporar. Dupa trei ani intr-un astfel de sistem, copilul este de obicei capabil sa inteleaga si sa vorbeasca a doua limba, asa cum ar face un nativ. Nu citeste si nici nu scrie, pentru ca acelea sunt procese pe care le va dezvolta treptat in urmatoarea etapa de educatie.

Daca sunteti interesat de un astfel de sistem, verificati daca copiii sunt cu adevarat cufundati in a doua limba pe tot parcursul zilei de scoala. De asemenea, verificati ce pregatire au profesorii care vor fi la conducerea grupului si amintiti-va de aceasta lege in limbi: „Nu pentru ca esti strain, esti profesor de limba ta”. Se cere sa fie profesor instruit si atestat ca profesor de clasa, de exemplu: O profesoara care va fi responsabila de grupa de gradinita, trebuie sa aiba o diploma in invatamant prescolar si sa fie bilingv (nu ca stie engleza, ca ar fi bilingv sau nativ) , niciodata un nativ care habar n-are cum sa creasca un copil. Este clar? Din pacate, multe scoli „vind” parintilor ca profesorii lor sunt vorbitori nativi, dar realitatea este ca ei sunt doar atat: vorbitori nativi ai limbii, dar departe de a fi profesori.

2. Sisteme orare de predare a limbilor straine

Doar cateva ore de limba pe parcursul zilei sunt incluse aici. Copiii invata putin cate putin sa devina bilingvi nu va fi posibil, indiferent de cati ani sunt in sistem. Vor intelege limba, o vor citi, dar nu o vor vorbi fluent, cu atat mai putin o vor scrie sau scrie cu usurinta. Profesorii care predau aceste cursuri adesea „stiu” un anumit procent de limba engleza, nu sunt bilingvi, sunt rareori atestati si vorbesc adesea spaniola pentru a preda engleza.

3. Sisteme bilingve

Acestea sunt scoli care dedica in mod regulat 50% din orele de scoala invatarii celei de-a doua limbi. In mod normal, ei isi desfasoara predarea in domenii precum intelegerea ascultata (ascultarea), productia orala (vorbirea), productia scrisa (scrisul) si abilitatile de citire (citirea). Daca o educatie de acest tip va atrage atentia, verificati numarul de ore nete in care copilul va fi cufundat in limba, pentru ca de multe ori se intampla ca in timpul care ar trebui sa fie dedicat invatarii sa se parcurga si alte materii curriculare precum sportul, ateliere etc., nu invatarea limbilor straine.

4. Sisteme biculturale

Aceasta modalitate se aplica atunci cand studentul este deja capabil sa sustina unele discipline precum Stiinte, Matematica, Biologie sau altele in a doua limba; cand profesorul preda Filosofie, el cere lucrari, teme, cercetari si tot ce se cere in limba insasi. Se recomanda ca studentii care au a doua limba cu un nivel de competenta de minim 70% sa intre in aceste sisteme, altfel, ii vei condamna doar la esec si frustrare.

La urmatoarea programare pentru a alege o scoala, nu uitati sa intrebati in detaliu despre orele nete de imersiune; formarea, certificarea si experienta profesorilor (nu fi socati daca iti spun ca sunt vorbitori nativi); tipul de texte sau cursuri pe care ar trebui sa le urmeze copilul dumneavoastra (deoarece cartile de obicei nu sunt ieftine) si, in sfarsit, tipul de certificare lingvistica pe care copilul dumneavoastra o poate obtine la finalizarea studiilor.

Investitia in invatarea unei a doua limbi, in special a englezei, este o idee foarte buna si exista institutii de invatamant excelente care realizeaza cu adevarat bilingvismul la elevii lor, dar este responsabilitatea ta sa faci distinctia intre acele institutii si cele care cauta doar sa profite de nevoile tale. 

Cele mai noi

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un apartament

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un apartament este un subiect dezbătut de cei care sunt pe...

Tendințele Cumpărăturilor Online în 2024: Tehnologie, Rucsacuri, Casă & Cadouri

În era digitală în continuă expansiune, cumpărăturile online devin din ce în ce mai populare, iar 2024 nu...

Cum revoluționăm accesul la servicii juridice în mediul de afaceri digitalizat

Vrei să asiguri protecția juridică a afacerii tale?Într-un mediu de afaceri din ce în ce mai digitalizat, companiile caută...

Descoperă secretul protecției digitale absolute: totul despre licențele antivirus in 2024

1. Introducere Într-o lume digitală tot mai complexă și interconectată, protejarea datelor și a dispozitivelor noastre este esențială. De...

Transformă-ți Afacerea într-o Destinație Preferată pentru Călători cu aNuvola!

Indiferent dacă ești o unitate de cazare, un restaurant sau oferi experiențe de neuitat, aNuvola este platforma perfectă pentru...

Ghidul complet pentru Detonarea Corectă a Petardelor în Noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion este momentul în care ne adunăm cu toții pentru a sărbători trecerea într-un nou an, iar...

Nu rata

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un apartament

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un...

Tendințele Cumpărăturilor Online în 2024: Tehnologie, Rucsacuri, Casă & Cadouri

În era digitală în continuă expansiune, cumpărăturile online...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!