SanatateModalitati pentru a evita accidentele la locul de munca

Modalitati pentru a evita accidentele la locul de munca

Nimeni nu isi doreste un accident de munca, fie ca aici vorbim de angajat sau de angajator,nici unul dintre ei nu doreste sa se intamplace acest lucru la locul de munca.

Pentru a evita un accident de munca angajatul trebuie sa urmeze cu strictete protocoale de lucru si siguranta instituite de angajator.

Angajatorul are obligatia legala de a face instruire in materie de siguranta la locul de munca, toti angajati firmei trebuie sa aiba instructiuni clare despre cum trebuie sa isi desfasoare activitatea in deplina siguranta.

Daca la locul de munca unde prestati activitatea trebuie sa purtati un anumit echipament de protectie atunci asigurati-va ca il folositi tot timpul in timpul muncii pe care o prestati.

Profitati de pauza de masa sau luati de cate ori considerati necesar o mica pauza pentru a evita oboseala si a va mentine cat mai bine concentrate la locul de munca.

Evitati distragerile de orice tip si foccusati-va doar pe munca ce o aveti de facut.

Stiati ca la nivel mondial odata la 7 secunde are loc cate un accident la locul de munca?

Deci accidentele de munca sunt foarte frecvente si pot avea consecinte destul de grave pentru victimelelor.

Cele mai frecvente accidente au loc pe santiere din constructii.

Peste 25% din accidentele la locul de munca se datoareaza alunecarilor, caderilor sau impiedicarilor persoanei si nu tine neaparat de domeniul in care angajatul lucreaza, pierderea echilibrului este posibila oricui si in orice loc, si aici nu vorbim de lucru la inaltime.

Daca lucrati intr-un mediu cu produse chimice ele pot provoca anumite vatamari daca angajatul a fost expus, respectati toate regulile de protectie impusa pentru a va proteja.

Incendiile pot pare un eveniment iesit din tipar dar care daca se va produce va puteam avea urmari grave.

Stiati ca peste 7% din decesele avute loc pe santiere de constructie au loc din cauza electrocutarilor?

Este destul de clar pentru toata lumea ca accidentele la locul de munca sunt evenimente nedorite si ca pot crea probleme mari atat pentru angajati cat si pentru angajatori.

Cel accidentat va avea nevoie de zile de concediu sau de ingrijire medicala pentru o anumita perioada de timp, sau pot ramane cu invalidate si atunci nu se mai pot intoarce la locul de munca iar in alte cazuri un accident poate fi fatal.

Daca ati fost victima unui accident la locul de munca trebuie sa stiti ca aveti dreptul de despagubiri morale si materiale pentru prejudiciile aduse, daca vrei sa stii mai multe despre ce poti obtine in cazul in care ai suferit un accident la locul de munca atunci ia legatura cu o firma specializata in despagubiri accidente de munca.

Multe accidente apar si din cauza ca unii aganjati se grabesc sa faca anumite sarcini si nu respecta protocoalele de siguranta instituite de angajator, chiar daca la locul de munca sunteti presati de timp, Respectati si nu va abateti de la regulile pe care trebuie sa le respectati pentru a fi in siguranta la locul de munca.

Pastrati curatenia si ordinea in locul unde va desfasurati activitatea curenta pentru ca un loc murdar, aglomerat, plin de obiecte de tot felul poate duce la accidente.

Cele mai noi

Descoperă secretul protecției digitale absolute: totul despre licențele antivirus in 2024

1. Introducere Într-o lume digitală tot mai complexă și interconectată, protejarea datelor și a dispozitivelor noastre este esențială. De...

Transformă-ți Afacerea într-o Destinație Preferată pentru Călători cu aNuvola!

Indiferent dacă ești o unitate de cazare, un restaurant sau oferi experiențe de neuitat, aNuvola este platforma perfectă pentru...

Ghidul complet pentru Detonarea Corectă a Petardelor în Noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion este momentul în care ne adunăm cu toții pentru a sărbători trecerea într-un nou an, iar...

Scule necesare pentru a realiza izolarea termica a unei case

Daca vrei sa izolezi casa in regie proprie (DIY), pe langa materiale ai nevoie si de niste unelte speciale. Inainte...

Mutari Iasi-Transport Marfa

 Firma de Mutări Iasi și Transport Marfă  Suntem o companie specializată în servicii de mutare și transport marfă...

Top 5 schimbări pe care le poți face acum în viața ta pentru o sănătate mai bună

Felul în care te simți este rezultatul alegerilor pe care le faci zilnic, ceea ce înseamnă că sănătatea și...

Nu rata

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!