LifestylePuterea contactului vizual intre parteneri

Puterea contactului vizual intre parteneri

S-ar putea să sune oarecum incomod sa iti privesti mereu partenerul in ochi, dar facand acest lucru vei putea creste intimitatea dintre voi. Incearca si te vei bucura de beneficiile minunate ale contactului vizual.

Contactul cu ochii este vulnerabil

Cel mai adesea, cuplurile chiar se luptă să facă contact vizual, cu atât mai puțin să-l mențină mai mult de câteva secunde. Chiar și atunci când cuplurile se îndreaptă unul către celălalt pentru a iniția o interacțiune, în general vor privi oriunde, cu excepția ochilor unui partener. Cu cat relația se simte mai nesigură din punct de vedere emoțional, cu atât mai mulți parteneri se luptă să facă și să mențină contactul vizual. In plus, oamenii care nu se agreeaza, si nu ne referim aici la cupluri, pur si simplu nu se pot privi in ochi.

Nu pot crea acel contact vizual pentru ca nu se simt confortabil si in largul lor. De asemenea, cei care mint nu isi pot privi interlocutorul in ochi si incearca sa ii evite pe cat de mult posibil privirea. Dra, una peste alta, contactul vizual din timpul actului sexual poate intari relatia dintre cei doi parteneri. Asadar, renunta la vizionarea de filme porno HD si cauta-ti un partener stabil cu care sa te implinesti pe plan sexual si cu care sa creezi o conexiune profunda pe toate planurile. Cu siguranta nu vei regreta si va veti bucura impreuna de cel mai bun sex.

Privirea ochilor

Privirea ochilor este un comportament comun de conectare și este asociată cu eliberarea de oxitocină. Partenerii care se iubesc cu adevarat se angajează să privească mai mult ochii decât cuplurile care nu sunt implicate romantic. Unele studii au sugerat că, cu cât este mai mare calitatea relației, cu atât mai multe cupluri se angajează în privirea ochilor. Multe cupluri declară că nu-și mai amintesc ultima dată când au luat contact vizual cu partenerii lor. Este un simptom comun al deconectării.

Când cuplurile au căzut într-un model de evitare a tipului de apropiere și intimitate asociat cu contactul vizual, devine din ce în ce mai greu să te simți din nou confortabil cu acel nivel de apropiere. De aceea, este important sa nu se ajunga la acest nivel. Conexiunea dintre parteneri trebuie imbunatatita in permanenta, si acest lucru implica si un contact vizual permanent intre parteneri. Acestia trebuie sa se priveasca atunci cand fac dragoste precum si atunci cand comunica.

Contactul vizual imbunatateste conexiunea

Conexiunea dintre doi parteneri poate fi imbunatatita prin contactul vizual. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca atunci cand un om este suparat sau nervos, un contact vizual cu o persoana draga il poate face sa elimine toata energia negativa. Frustrarea si anxietatea dispar si ele, iar persoana in cauza se simte mult mai relaxata si bine dispusa. Prin urmare, data viitoare cand nu ai o stare foarte buna, incearca acest exercitiu simplu si vei vedea efectele lui. Practicat cu regularitatea, te poate ajuta sa ai o relatie mult mai apropiata cu partenerul tau, iar intimitatea dintre voi va creste semnificativ. 

Cele mai noi

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi aminteste dimineata si si mai putine persoane ii dau sensul...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact social pentru a supravietui si a prospera in viata. Familia,...

Cele mai importante 10 zeite romane

Se vorbeste multe despre asimilarea pe care Imperiul Roman a facut-o a culturii si cunostintelor grecilor, mai ales in...

Nu rata

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!