SanatateTestele de sarcina!

Testele de sarcina!

Atunci cand ai avut un contact sexual neprotejat si nu stii daca ai ramas insarcinata, testul de sarcina este modul cel mai simplu de a afla raspunsul. Sa aflam mai multe despre testele de sarcina!

Trebuie sa stii ca exista pe piata doua tipuri de teste de sarcina: cel pe baza de urina si cel pe baza de sange. Majoritatea pe care femeile le folosesc sunt cele pe baza de urina, deoarece sunt mult mai usor de folosit si mai ieftine.

Testele de sarcina pe baza de sange

De cele mai multe ori, testele de sange se fac direct la medicul ginecolog, care iti poate spune destul de repede daca esti sau nu insarcinata. Singura diferenta dintre cele doua teste este ca testul de sange iti poate confirma sarcina chiar in primele zile, spre deosebire de testul cu urina, care depisteaza sarcina abia dupa doua saptamani.

Testele de sarcina pe baza de urina

Testul de sarcina cu urina este foarte usor de folosit si se gaseste la orice farmacie. Pentru a afla daca esti sau nu insarcinata trebuie sa urmezi intocmai indicatiile de pe instructiunile de utilizare ale testului. Asadar, fie vei introduce un cartonas intr-un recipient cu urina, fie vei pune cateva picaturi de urina pe cartonasul cu indicatori.

Timpul de asteptare difera de la test la test, insa trebuie sa stii ca nu depaseste 10 minute. In plus, testele de sarcina sunt sigure in proportie de 98%. Daca insa nu esti sigura de rezultat, poti merge la medic pentru un test de sarcina pe baza de sange sau poti repeta testul cu urina, acasa, dupa 2-3 zile.

Testele de sarcina se fac la 2 saptamani de la ovulatie sau de la contactul sexual nepotejat.

Cele mai noi

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi aminteste dimineata si si mai putine persoane ii dau sensul...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact social pentru a supravietui si a prospera in viata. Familia,...

Cele mai importante 10 zeite romane

Se vorbeste multe despre asimilarea pe care Imperiul Roman a facut-o a culturii si cunostintelor grecilor, mai ales in...

Nu rata

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!