LifestyleDe ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul de alimente de sezon, este un adevărat stil de viață pe care mulți oameni îl urmează atât pentru a-și păstra sănătatea, cât și pentru că este sustenabil pentru mediu.

Este o alegere care te încurajează să mănânci doar fructe și legume de sezon, eventual din surse locale: perele pot fi deci consumate toamna, sparanghelul primăvara, roșiile vara și așa mai departe.

Ce este mâncarea de sezon?

Înainte ca știința să implementeze noi metode de cultivare în agricultură, produsele proaspete puteau fi găsite doar în sezonul în care creșteau cel mai bine, deoarece depindeau de climă și de alte condiții naturale de creștere.

Astăzi puteți găsi orice fruct sau legume în orice perioadă a anului. Mâncarea de sezon poate avea semnificații diferite în funcție de diferitele regiuni ale țării noastre, dar internetul vă poate ajuta să știți ce alimente de sezon sunt în fiecare regiune din Romania. Eu una îmi procur alimentele proaspete de pe anunturi Barlad. Intru si verific ofertele publicate de fermierii locali. Dacă aveți astfel de platforme în zona dvs, chiar vă recomand să mergeți către fermierii locali și nu în piețe la samsari.

De ce să alegi alimente de sezon?

Există multe motive pentru a alege să mănânci alimente de sezon. Consumul de alimente care sunt de sezon ajută la promovarea meselor bogate în nutrienț. De exemplu, căpșunile cultivate la sfârșitul primăverii și vara sunt mai gustoase decât cele cultivate iarna. Produsele de sezon garantează cele mai bune proprietăți. Varierea fructelor și legumelor în funcție de anotimp vă permite, de asemenea, să diversificați automat aportul de vitamine și săruri minerale necesare organismului și permite aportul corect al tuturor micronutrienților;

Cultivarea și consumul de produse sezoniere permite, de asemenea, mediului să se regenereze, urmând ciclurile naturale și anotimpurile, așa cum ar face-o fără intervenția omului;

Cultivarea alimentelor sezoniere necesită mai puțină energie și resurse de apă decât culturile non-sezoniere.

Încercarea de a începe o dietă variată, cu produse proaspete și de sezon, vă permite să furnizați o cantitate mai mare de vitamine și minerale esențiale pentru bunăstarea noastră;

Permite reducerea impactului aditivilor asupra mediului și deci asupra mesei pentru că atunci când fructele și legumele sunt cultivate în perioada lor naturală, acestea cresc fără a fi nevoie să fie modificate;

Contribuie la un stil de viață mai durabil, care include planificarea cumpărăturilor și pregătirea alimentelor și reducerea risipei de alimente.

Cum să începi o dietă de sezon?

Fiecare schimbare a stilului de viață poate crea dificultăți, frică și disconfort. Totuși, ai putea încerca să abordezi dieta sezonieră ca un motiv pentru a afla mai multe despre mediu și zona în care locuiești.

De exemplu, atunci când se deschide sezonul, poate fi util să cercetezi producătorii și vânzătorii locali de fructe și legume.

Cumpărăturile la km 0 nu implică doar o reducere a costurilor aferente tuturor etapelor intermediare dintre cei care produc, cumpără și consumă produsul, dar adaugă numeroase avantaje pentru mediu:

reducerea emisiilor de CO2, datorită absenței îngrășămintelor și utilizării transportului;

reducerea ambalajelor din plastic sau carton;

reducerea deșeurilor de apă și energie pentru prelucrarea, ambalarea și conservarea produselor.

Cele mai noi

De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

O basculanta 8x4 este un model de camion cu o capacitate mare de incarcare si care este folosita in...

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul de alimente de sezon, este un adevărat stil de viață...

Cele mai grave 35 de defecte pe care le poate avea o persoana

Cand ne amintim de oamenii care trec prin viata noastra si care ne marcheaza, este pentru ca de obicei...

De ce ma trezesc obosit: 8 cauze comune

Sunt oameni care se trezesc dimineata cu o mare greutate in corp, cu o lipsa de motivatie pentru a...

Simt insectele durere?

Durerea este o experienta senzoriala si emotionala si, prin urmare, are o povara foarte subiectiva . Acest eveniment este...

Cum sa alegi o scoala bilingva

De multi ani, parintii isi cauta copiii sa invete o a doua limba. Ce ar trebui sa va ofere...

Nu rata

De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

O basculanta 8x4 este un model de camion cu...

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!