DiverseSupapa siguranta si supape

Supapa siguranta si supape

Ce trebuie să știi despre supape de siguranta înainte de a le cumpăra?

Supape de siguranta sunt componente utilizate în instalațiile sub presiune. Sunt folosite pentru a proteja sistemul în cazul creșterii excesive a presiunii gazului, aburului sau lichidului. Dar, înainte de a le cumpăra, există anumite informații esențiale pe care trebuie să le cunoști.

Instalare supape siguranță- noțiuni de bază

Instalarea unei supape de siguranță îți permite să eviți depășirea nivelului de presiune specificat în sistem. În cazul unui surplus de agent frigorific, acesta este eliberat în atmosferă. În cazul supapelor unghiulare, mediul este eliberat într-un rezervor sau alt recipient conectat la supapă atunci când este atinsă valoarea admisă a presiunii (determinată anterior).

Procedura de deschidere și închidere se realizează prin presiunea (exercită de mediu) asupra supapei de siguranță. Avantajul supapelor  de siguranță cu arc tarabila este autosuficiența lor, ceea ce înseamnă, în practică, că nu trebuie conectate la nicio sursă de energie. Prin urmare, ele sunt elementul de bază care protejează instalația împotriva deteriorării. De remarcat faptul că mecanismul de deschidere a supapei de siguranță este extrem de rapid. Reacționează imediat după ce presiunea atinge valoarea setată. Procesul de evacuare a condensului se desfășoară fără întreruperi.

Utilizare supapa presiune – ce trebuie să verifici

Tipul de supapă de siguranță ar trebui să fie adaptat nevoilor individuale ale clientului și sistemului în care va fi operat. În caz contrar, pot apărea interferențe în timpul funcționării dispozitivului. Înainte de a cumpăra, fii pregătit cu informațiile de care vei avea nevoie pentru a selecta supapa adecvată: capacitate, presiune de funcționare, presiune de deschidere și mediu.

Utilizatorul supapelor de siguranță este obligat să respecte următoarele reglementări:

Standarde DIN, EN și ISOReglementări privind recipientele sub presiune și reglementările de aplicare a instrucțiunilor TRB, TRG și ADRegulamentul privind cazanele de abur și reglementările de aplicare TRD

Înainte de a utiliza supapa, este necesar să verifici dacă nu a fost deteriorată în timpul transportului. De asemenea, este necesar să se verifice dacă există murdărie, polen sau praf pe suprafața conexiunilor și pe suprafețele exterioare. Supapele de siguranță trebuie instalate în poziție verticală.

Supapele de siguranță îndeplinesc o funcție de protecție extrem de importantă (protejează instalația împotriva eventualelor deteriorări sau ruperi a rezervorului). Prin urmare, trebuie asigurată funcționarea și întreținerea corespunzătoare. Chiar și cea mai mică eroare în timpul utilizării supapei poate duce la deteriorarea mecanismului și, astfel, deteriorarea întregii instalații.

La asamblarea sau dezasamblarea supapei de siguranță, reține că în timpul acestui proces trebuie să fie prezentă o persoană autorizată.

Portiunea din elice descrisa de un punct aflat pe generatoare intr-o rotatie completa a acesteia se numeste spira. Pasul (p) al elicei, respectiv al filetului, este distanta dintre doua spire consecutive care sunt masurate pe aceeasi generatoare. Unghiul filetului α (alfa), este unghiul dintre flancuri si este acelasi cu ungiul de inclinare al elicei filetului. Diametrul Dmin este diametrul fundului de filet iar Dmaj este diametrul exterior al filetului care este masurat tangent la varf. La o rotatie de 360 °, este parcursa o spira sau gang, iar surubul sau piulita inainteaza in lungul axei cu o distanta egală cu lungimea pasului p.

  Clasificarea filetelor

  Clasificarea filetelor se face avand in vedere caracteristicile lor dupa cum urmeaza:

  • dupa profilul filetului: triunghiular, patrat, trapezoidal, ferastrau, dreptunghiular, rotund
  • dupa suprafata de revolutie pe care se executa: cilindric sau conic
  • dupa numarul de inceputuri: cu un inceput (filet simplu), cu mai multe inceputuri (filet multiplu)
  • dupa unitatile de masura in care se exprima: filet metric (mm), filet in toli (inch)

Cele mai noi

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un apartament

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un apartament este un subiect dezbătut de cei care sunt pe...

Tendințele Cumpărăturilor Online în 2024: Tehnologie, Rucsacuri, Casă & Cadouri

În era digitală în continuă expansiune, cumpărăturile online devin din ce în ce mai populare, iar 2024 nu...

Cum revoluționăm accesul la servicii juridice în mediul de afaceri digitalizat

Vrei să asiguri protecția juridică a afacerii tale?Într-un mediu de afaceri din ce în ce mai digitalizat, companiile caută...

Descoperă secretul protecției digitale absolute: totul despre licențele antivirus in 2024

1. Introducere Într-o lume digitală tot mai complexă și interconectată, protejarea datelor și a dispozitivelor noastre este esențială. De...

Transformă-ți Afacerea într-o Destinație Preferată pentru Călători cu aNuvola!

Indiferent dacă ești o unitate de cazare, un restaurant sau oferi experiențe de neuitat, aNuvola este platforma perfectă pentru...

Ghidul complet pentru Detonarea Corectă a Petardelor în Noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion este momentul în care ne adunăm cu toții pentru a sărbători trecerea într-un nou an, iar...

Nu rata

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un apartament

Compararea costurilor de întreținere între o casă și un...

Tendințele Cumpărăturilor Online în 2024: Tehnologie, Rucsacuri, Casă & Cadouri

În era digitală în continuă expansiune, cumpărăturile online...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!