Cultura12 legi ale karmei care iti vor schimba viata

12 legi ale karmei care iti vor schimba viata

Karma este legea cauzei si efectului – o lege de necalcat a cosmosului. Actiunile tale iti creeaza viitorul. Motivul pentru care soarta ta nu este niciodata pecetluita este pentru ca ai liberul arbitru. Prin urmare, viitorul tau nu se mai poate scrie. Nu ar fi corect. Viata iti ofera oportunitati. 

Karma este un concept oarecum abstract pentru multi dintre noi. Exista o multime de informatii confuze despre acest subiect non-religios – informatii care nu sunt necesare. Asa ca ne-am gandit ca ar fi util sa pictam putin o imagine pentru a ajuta la consolidarea conceptului de karma. Pentru aceasta, este suficient un exemplu rapid.

Sa spunem ca suntem cu totii dispusi sa iesim si sa ajutam oamenii in orice mod consideram potrivit: sa punem monede in parchimetre expirate, sa tinem usile deschise pentru toata lumea, sa dam unei persoane fara adapost cativa dolari, sa cumparam cafea sau ceai de la cineva etc etc.

Acum doua intrebari: Care este posibilitatea ca persoana pe care am ajutat-o ​​sa-i raspunda sau sa „plateasca”? Care este sansa ca aceasta actiune sa creeze o sursa de energie pozitiva?

Acesta este un exemplu foarte elementar de karma de zi cu zi. Desigur, exista si karma negativa. Gandhi o explica intr-un mod simplu, dar profund:

1. MAREA LEGEA: „CUM SAMANTI, ASA SA CULEGI”.

Explicatia simpla a Marii Legi este: gandurile si actiunile noastre au consecinte – bune sau rele. Daca vrem pace, iubire, armonie, prosperitate etc., trebuie sa fim dispusi sa actionam in consecinta.

Aceasta este cunoscuta si sub numele de „Legea cauzei si efectului”. De asemenea, energia (gandul, actiunea) pe care o punem in lume are o consecinta, imediata sau nu.

2. LEGEA CREATIEI: „CE CE NE DOREM VINDE DIN PARTICIPARE”.

Viata pe care o vedem in jurul nostru a fost creata de intentiile unei singure persoane. Intrucat suntem una cu Universul, intentiile noastre determina evolutia creatiei. Deoarece ceea ce ne inconjoara devine parte din noi, este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca acest mediu este propice dorintelor noastre.

3. LEGEA UMENIEI: „REFUZUL DE A ACCEPTARE CE ESTE VA RAMANE CE ESTE”.

Acceptarea este o virtute aproape universala in multe sisteme de credinte. Pe scurt, trebuie mai intai sa acceptam circumstantele actuale pentru a le schimba.

Concentrandu-ne pe negativ in loc sa facem schimbari pentru a aborda negativul, ne angajam sa obtinem un rezultat cu suma zero.

4. LEGEA CRESTERII: „PROPRIA NOASTRA CRESTERE ESTE PRIN ORICE CIRCUMSTANTA”.

Singurul lucru asupra caruia avem control este pe noi insine. Actiunea (sau inactiunea) ulterioara a motivului va produce circumstante pozitive sau negative in viata noastra.

Schimbarea adevarata are loc doar daca ne luam angajamentul de a schimba ceea ce este in inimile noastre.

5. LEGEA RESPONSABILITATII: „VIETELE NOASTRE ESTE MUNCA NOASTRA, NIMIC ALTUL”.

Cand exista turbulente in viata cuiva, exista adesea turbulente interne. Daca avem de gand sa ne schimbam viata, trebuie sa ne schimbam starea de spirit si mediul inconjurator.

6. LEGEA LEGARII: „TOTUL IN UNIVERS ESTE CONECTAT, ATAT MARE SI MIC.”

Trecutul, prezentul si viitorul nostru sunt toate conectate. Ca atare, trebuie sa ne straduim sa schimbam aceste conexiuni daca vrem ceva diferit.

Niciun pas – primul, mijlocul sau ultimul – nu este mai important in indeplinirea unei sarcini. Toate sunt necesare.

7. LEGEA FOCUSULUI: „ATENTIA DVS. NU POATE FI DIRIJATA DINCOLE O SINGURA SARCINA”.

In legatura cu cresterea noastra spirituala, nu putem avea ganduri sau actiuni negative si ne asteptam sa crestem spiritual. Trebuie sa ne indreptam toata atentia pentru a indeplini orice sarcina dorita.

8. LEGEA OSPPITALARII SI A DARUIUNII: „DEMONSTRAREA AUTO-SERVICIULUI NE Arata INTENTII ADEVARATE”.

Pe scurt: ceea ce spunem credem trebuie sa se manifeste in actiunile noastre. Altruismul este o virtute doar daca ne acomodam cu altceva decat noi insine.

Fara o natura altruista, adevarata crestere spirituala este aproape imposibila.

9. LEGEA SCHIMBARII: „ISTORIA SE REPETA DACA DACA SE SCHIMBA.”

Angajamentul constient fata de schimbare este singura metoda de a influenta trecutul. Povestea va continua pe o cale neconstructiva pana cand energiile pozitive o directioneaza in alta parte.

10. LEGEA DE AICI SI ACUM: „PRESEZUL ESTE TOT CE AVEM.”

Privind inapoi, din pacate, si inainte, fara sens, ne fura o oportunitate prezenta. Gandurile si modelele de comportament vechi neaga oportunitatea actuala de a ne progresa.

11. LEGEA RABADARII SI A RECOMPENEI: „NIMIC DE VALOARE NU ESTE CREATI FARA MENTALITATEA PACIENTULUI.”

Munca nu poate fi evitata cu iluzii. Recompensele noastre sunt revendicate doar prin rabdare si perseverenta, nimic mai mult.

Recompensele nu sunt rezultatul final. Este adevarat ca bucuria durabila vine din cunoasterea faptului de a face ceea ce este necesar doar in asteptarea unei recompense bine castigate.

12. LEGEA SENSULUI SI A INSPIRATIEI: „CEA MAI BUNA RECOMPENSA ESTE CEA CARE CONTRIBUIE LA INTEGRU”.

Rezultatul final este de putina valoare daca lasa putin sau nimic in urma.

Energia si intentiile sunt componente vitale care determina importanta unui rezultat final. In mod ideal, dragostea si pasiunea intruchipeaza motivele celui care decide sa faca o impresie de durata asupra intregului.

Cele mai noi

Revitalizeaza-ti tenul cu tehnici profesionale de lifting facial si mezoterapie

În lumea modernă a frumuseții și a îngrijirii personale, multe femei și bărbați sunt în căutarea unor modalități eficiente...

Tratamente ORL de ultima generatie in Sector 4 Bucuresti

In prezent, Sectorul 4 al Bucureștiului oferă tratamente ORL de ultimă generație prin intermediul clinicii ORL din zonă. Această...

Beneficiile unui lifting facial si precautiile necesare

Beneficiile unui lifting facial și precauțiile necesare În zilele noastre, frumusețea și aspectul tineresc sunt considerate extrem...

Descoperă Colecția de Căni de Crăciun HMSofia 2023

Cu fulgii de zăpadă dansând și mirosul de scorțișoară în aer, HMSofia este pregătită să vă încânte inimile cu...

Despre ginecomastie si impactul ei emotional

Ce intelegem prin ginecomastie? Ginecomastia este o afecțiune medicală caracterizată prin dezvoltarea excesivă a țesutului mamar la...

Rinoplastie: Alegerea Tehnicii Perfecte pentru Fața Ta

În lumea în continuă evoluție a chirurgiei estetice, rinoplastiile ocupă un loc important. Cu capacitatea sa de a îmbunătăți...

Nu rata

Revitalizeaza-ti tenul cu tehnici profesionale de lifting facial si mezoterapie

În lumea modernă a frumuseții și a îngrijirii personale,...

Tratamente ORL de ultima generatie in Sector 4 Bucuresti

In prezent, Sectorul 4 al Bucureștiului oferă tratamente ORL...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!