DiverseComplimentele, un cutit cu doua taisuri

Complimentele, un cutit cu doua taisuri

O simpla apreciere cu valoare de compliment, exprimata in cuvinte sincere, este extrem de importanta pentru inceputul unei apropieri intre sexe.

Un studiu efectuat in vara anului 2006, coordonat de psiho-lingvistii scotieni, a descoperit ca, in ciuda a ceea ce se credea pana acum, dorinta de a fi mintit(a) prin complimente este una dintre cheile prin care un suflet poate fi deschis in mod artificial. Dr. Shaver Laymouth a dovedit ca 70,28% din tinere si 81,12% din persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani sunt mai usor de sedus prin complimente decat prin alte metode. Cercetatorii scotieni, in colaborare cu psihologii de la Academia Romana, au ajuns la concluzia ca, in mediul urban din Romania, complimentul venit atat din partea barbatilor, cat si a femeilor este un real factor de coagulare, de inchegare a unei relatii de cuplu.

Influneta telenovelelor

Un chestionar aplicat chiar in vara anului trecut pe litoralul romanesc a dovedit ca un compliment romantic sau erotic, la o prima intalnire, desi nu are un efect deosebit pentru femei, comporta o reala putere magica in cazul unei intalniri intamplatoare, dupa 1-2 saptamani sau un an. In cazul barbatilor, mai ales al celor romantici, „visatori”, complimentele adresate de femei pot avea un impact mult mai puternic. Complimente banale, cum ar fi „imi plac ochii tai!”, „imi placi”, „ce par frumos ai”, considerate absurde sau ridicole, au, in ziua de azi, o deosebita putere asupra tineretului aflat sub influenta telenovelelor latino-americane. Numeroase studii asupra psihologiei cuplului, printre care si unele efectuate de sociologii romani, au dovedit ca, desi psihologia tineretului este intr-un fel manipulata de modelele vietii de cuplu latino-americane, o mare parte din tineri resping acest model si incearca sa se fereasca de aceste tipologii promovate de telenovele.

Femeile

1.Tinerele cu varste intre 16 si 21 de ani nu sunt impresionate de complimentele barbatilor necunoscuti intalniti la petreceri sau discoteci, indiferent de statutul social al acestora. Acestea reprezinta 65,79% din adolescentele cu studii medii.

2. In cazul tinerelor de peste 21 de ani, complimentele barbatilor conteaza ceva mai mult, femeile cu studii medii, ca si studentele in primii ani fiind extrem de receptive, cazand deseori prada barbatilor aventurieri, experti in arta seductiei. Multe tinere ceva mai maturizate stiu insa sa distinga un barbat „aventurier” de un adevarat indragostit care le adreseaza complimente sincere.

Barbatii:

1.Complimentele adolescentelor pot „lua mintile” oricarui barbat, daca acestea stiu punctele slabe ale celui vizat! De regula, femeile, sau mai bine spus adolescentele, stiu foarte bine cum se cucereste orice fel de barbat, chiar casatorit. Succesul lor consta tocmai in faptul ca barbatii, care de obicei sunt foarte deschisi in conversatia cu o femeie atragatoare, vorbesc prea mult, iar punctele lor vulnerabile pot fi speculate. Este mai bine ca barbatii, fie celibatari, fie casatoriti, sa se fereasca a se implica sentimental dupa ce o adolescenta le-a facut complimente. O adolescenta poate cuceri orice barbat, prin puterea cuvintelor si a trupului.

2. Complimentele tinerelor de peste 22 de ani, necasatorite, trebuie sa fie analizate cu multa ratiune. „Oricare compliment poate fi o gheara a paradisului”, spunea Shakespeare. Desi, aparent demodat, 70,8% din tineri doresc sa-si intemeieze o familie sau cel putin o relatie stabila de concubinaj. Din acest motiv, multe tinere apeleaza la complimente gandite, aparent spontane, care pot rupe sufletul multor barbati care isi doresc o familie. Complimentul este unicul mijloc de reusita pentru unele femei aflate practic in pragul disperarii sau pentru femeile care isi doresc o situatie financiara sau sociala mai convenabila.

Cele mai noi

De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

O basculanta 8x4 este un model de camion cu o capacitate mare de incarcare si care este folosita in...

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul de alimente de sezon, este un adevărat stil de viață...

Cele mai grave 35 de defecte pe care le poate avea o persoana

Cand ne amintim de oamenii care trec prin viata noastra si care ne marcheaza, este pentru ca de obicei...

De ce ma trezesc obosit: 8 cauze comune

Sunt oameni care se trezesc dimineata cu o mare greutate in corp, cu o lipsa de motivatie pentru a...

Simt insectele durere?

Durerea este o experienta senzoriala si emotionala si, prin urmare, are o povara foarte subiectiva . Acest eveniment este...

Cum sa alegi o scoala bilingva

De multi ani, parintii isi cauta copiii sa invete o a doua limba. Ce ar trebui sa va ofere...

Nu rata

De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

O basculanta 8x4 este un model de camion cu...

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!