LifestyleCele 5 etape ale sexualitatii: in care esti cu...

Cele 5 etape ale sexualitatii: in care esti cu partenerul tau?

La inceputul unei relatii, sexul este in general minunat – ce se intampla in continuare? De obicei, sexul intr-o noua relatie este minunat! Este plin de vremuri bune, iar frecventa este, de obicei, destul de mare … dar ce se intampla in continuare?

Prima faza de a ne indragosti vine cu un cocktail de bucurie, euforie si fericire extrema, care ne face sa dorim sa facem sex, in fiecare zi si in fiecare colt. Aceasta faza este cunoscuta sub numele de „indragostire”, o faza care implica o crestere a hormonilor dorintei si, prin urmare, interesul de a face sex. Odata terminata aceasta faza, exista unele lacune pe care unii oameni nu stiu sa le interpreteze.

Deoarece aceasta este o problema frecventa, astazi va vom explica care sunt cele 5 faze sexuale diferite in relatiile pe termen lung. (Vezi aici)

1. Faza sexuala de fuziune: primele luni sau ani de pasiune

Timpul depinde de fiecare individ si de fuziunea care are loc in cuplu. In aceasta prima etapa, fuziunea sexuala pare nebuna! Amandoi se inteleg si evita certurile. 

Studiile cauta sa explice sexul si pasiunea in conformitate cu biologia, cu studii pe 5.000 de persoane din 37 de culturi diferite. Conform acestora, indragostirea are un „timp limitat”, asa cum am explicat la inceput, suficient de lung pentru cuplu al carui scop este sa aiba copii.

Acesta este motivul pentru care ne simtim „beti de dragoste”, un sentiment care ne determina sa facem sex continuu cu partenerul nostru.

2. Faza sexuala de legatura si companie

In aceasta faza trecem de la pasiunea totala, la a fi mai concentrati asupra noastra si apoi nu mai facem totul impreuna. Aici dragostea si sexul exista inca, dar sexul exista intr-o masura mai mica. Aceasta faza se caracterizeaza prin a semana mai mult cu tovarasii de calatorie si a se bucura de compania celuilalt, fara a pretinde ca se bucura doar si exclusiv de celalalt.

3. Faza sexuala a coabitarii

Odata ce treci prin a doua faza si intelegi ca, pe langa dopamina, compania reciproca este, de asemenea, placuta, este foarte probabil ca va veni si timpul pentru „a trai impreuna”. Aceasta este o etapa noua, minunata si plina de momente placute, dar probabil ca va fi mai putin sex. Acest lucru se intampla deoarece rutina incepe sa faca parte din viata insasi. Stresul muncii, datoriile, facturile de platit si treburile casnice alunga placerile care se realizeaza in pat. Este posibil ca unele cupluri sa ramana blocate in aceasta etapa, mai ales pentru ca nu stiu cum sa gaseasca un echilibru intre atatea lucruri de care sa fie atent. Este foarte important sa ne amintim doua lucruri de baza.

Acceptati ca viata sexuala poate scadea : acest lucru nu inseamna ca va iubiti mai putin (incercati sa fiti proactivi in acest sens si comunicati intotdeauna in raport cu acest aspect daca il experimentati ca pe o problema).

Incercati sa incurajati intimitatea sexuala si sa nu va manipulati niciodata partenerul cu fraze precum „nu vom face sex daca nu faci acest lucru” (reflectati la comportamentul dvs. si bucurati-va de o viata sexuala plina, manipulatoare, iubitoare).

4. Faza sexuala colaborativa

Odata incheiata, faza de coexistenta (care nu este intotdeauna usoara), incep proiectele pe termen lung deoarece cei doi parteneri sunt deja siguri ca sunt o echipa buna impreuna! Copiii ar putea fi inclusi in aceste planuri si aici problema sexuala se schimba foarte mult.

De aceea, exista o multime de colaborare de ambele parti, maternitatea duce femeile la atatea schimbari: unele frumoase si dorite, altele putin mai putin. Mai ales postpartum este un subiect complicat. De aceea, relatia trebuie sa reapara, printr-o multime de comunicare si intelegere de la amandoi.

Genul este diferit dupa nasterea unui copil , exista un membru nou in familie si acest lucru schimba dinamica familiei. Cu toate acestea, este bine sa stiti ca, in timp ce femeia este insarcinata, relatiile sexuale sunt sanatoase, in timp ce in perioada postpartum este putin diferita, deoarece corpul femeii s-a schimbat si acest lucru necesita timp. Ceea ce nu vrea nicio femeie este sa fie presata sa faca sex. Atat colaborarea, cat si intelegerea sunt necesare si indispensabile.

5. Faza de adaptare sexuala

Aceasta este faza sexuala finala in care ramane doar adaptarea. Te intrebi ce? Ei bine, la batranete, la boli (daca exista) si la schimbarile constante pe care viata le aduce inevitabil cu ea. Cu toate acestea, este vorba despre adaptarea la realitate si la ceea ce este in prezent. Amintiti-va ca sexul poate fi in continuare minunat chiar si in aceasta faza, cu siguranta diferit de cum era la inceput, dar cu siguranta poate provoca fantezii si entuziasm nou (indiferent de varsta).

Este important sa stiti ca problemele pot aparea in orice etapa, va depinde de ambii cum pot fi depasite. Uneori poate fi interesant si utilconsultati un specialist care va va ajuta pentru a gestiona versiunea fiecaruia dintre membrii cuplului.

Oamenii se schimba in timp, la fel si relatiile si, bineinteles, chiar si sexul!

Cele mai noi

Revitalizeaza-ti tenul cu tehnici profesionale de lifting facial si mezoterapie

În lumea modernă a frumuseții și a îngrijirii personale, multe femei și bărbați sunt în căutarea unor modalități eficiente...

Tratamente ORL de ultima generatie in Sector 4 Bucuresti

In prezent, Sectorul 4 al Bucureștiului oferă tratamente ORL de ultimă generație prin intermediul clinicii ORL din zonă. Această...

Beneficiile unui lifting facial si precautiile necesare

Beneficiile unui lifting facial și precauțiile necesare În zilele noastre, frumusețea și aspectul tineresc sunt considerate extrem...

Descoperă Colecția de Căni de Crăciun HMSofia 2023

Cu fulgii de zăpadă dansând și mirosul de scorțișoară în aer, HMSofia este pregătită să vă încânte inimile cu...

Despre ginecomastie si impactul ei emotional

Ce intelegem prin ginecomastie? Ginecomastia este o afecțiune medicală caracterizată prin dezvoltarea excesivă a țesutului mamar la...

Rinoplastie: Alegerea Tehnicii Perfecte pentru Fața Ta

În lumea în continuă evoluție a chirurgiei estetice, rinoplastiile ocupă un loc important. Cu capacitatea sa de a îmbunătăți...

Nu rata

Revitalizeaza-ti tenul cu tehnici profesionale de lifting facial si mezoterapie

În lumea modernă a frumuseții și a îngrijirii personale,...

Tratamente ORL de ultima generatie in Sector 4 Bucuresti

In prezent, Sectorul 4 al Bucureștiului oferă tratamente ORL...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!