Nu mai suport sa traiesc cu parintii mei! Vreau sa fug de acasa!

“Buna,

Sunt Eliza si am 17 ani. Vreau sa va cer un sfat si sa ma ajutati, daca puteti.

Am o situatie foarte grea acasa, si nu stiu cat voi mai putea sa rezist alaturi de parintii mei. Problema cea mai mare este ca tata bea cam mult, si cateodata nu se mai poate controla. Nu a dat niciodata in mine si nici in sora mea (e mai mare cu 5 ani decat mine), insa o loveste pe mama.

Tata nu era asa inainte, insa in ultimii doi ani parca totul s-a inrautatit! Bea din ce in ce mai mult, vine aproape de fiecare data acasa beat, iar atunci cand se cearta cu mama o loveste. I-am zis mamei de atatea ori sa plecam de acasa, sa il parasim ca nu merita sa stam langa el, insa ea nu vrea. Spune ca il iubeste si ca o sa se schimbe, doar ca trece print-o perioada mai proasta.

M-am saturat insa sa imi vad mama cum incearca de fiecare data sa isi ascunda vanataile si sa aiba grija de noi. Nici sora mea nu vrea sa plece de acasa, pentru ca nu avem unde sta si ii este frica. Nimeni nu imi cunoaste situatia de acasa, si imi este foarte greu sa vorbesc despre asa ceva cu prietenele.

Este adevarat ca si daca as pleca de acasa, nu as avea unde sa ma duc. Bunici nu am, iar tata mai are un frate, care insa nu sta in acelasi oras cu noi. Vreau sa plec de acasa, insa imi este teama ca situatia se va inrautati, ca va trebui sa ma las de scoala si va trebui sa imi pierd prietenii.

Stiu ca daca e sa plec trebuie sa fug in alt oras, insa nu vreau sa o las pe mama si pe sora mea singure. Nu am terminat nici macar liceul, si ma gandesc la un loc unde sa muncesc si sa castig niste bani, sa ma pot intretine. Este greu, pentru ca trebuie sa imi port singura de grija…. mi-e frica!

Nu am pe nimeni sa ma sustina, insa as vrea sa stiu si parerea voastra. Simt ca este o viata de chin, pe care nu o merit si din care vreau sa scap. Ce sa fac?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *