LifestyleCand trebuie sa apelezi la terapia de cuplu?

Cand trebuie sa apelezi la terapia de cuplu?

Certurile, infidelitatile sau problemele din cuplu se pot remedia cu ajutorul terapiei de cuplu. Atunci cand problemele incep sa va instraineze, nu trebuie sa crezi ca singura cale de iesire este doar despartirea, ci sa incerci sa discuti problemele cu un specialist in relatii. Daca se apeleaza la terapia de cuplu din timp, relatia poate fi restabilita, chiar cu mai multa incredere si dragoste decat inainte.

Cel mai important pas este constientizarea problemelor care duc la certurile zilnice si la o atitudine de respingere fata de partener. Odata ce identifici cauzele problemelor este mult mai usor sa le rezolvi, mai ales daca ai si un ajutor din exterior, care gandeste obiectiv.

Sedinta de terapie se desfasoara ca o discutie a terapeutului cu ambii parteneri, dar si cu partenerii in particular (deoarece majoritatea oamenilor evita sa vorbeasca deschis despre celalalt partener de fata cu acesta). Dupa aceste cateva intalniri, terapeutul va poate spune concluziile si va poate ajuta sa deveniti mai intelegatori si mai buni unul cu celalalt.

Indiferent de problema pe care o ai, poti apela la terapia de cuplu. Cei care apeleaza la un specialist se plang, de cele mai multe ori, de lipsa comunicarii, de certuri frecvente, de nevoi emotionale nesatisfacute, de probleme financiare sau legate de copii. Atunci cand esti in imposibilitatea de a analiza obiectiv problemele din relatie si de a le rezolva singura, ajutorul unui specialist poate fi de real folos.

Sa nu confundam insa terapia de cuplu cu terapia sexuala. Aceasta din urma vizeaza in special problemele sexuale (disfunctii erectile, incapacitatea de a ajunge la orgasm alaturi de partener sau nemultumirile sexuale care pot aparea o data cu trecerea timpului).

In cadrul sedintelor de terapie, psihologul te ajuta sa descoperi adevaratele cauze ce stau in spatele nemultumirilor tale si sa le rezolvi. Psihoterapia se adreseaza oricarei persoane, care poate fi in stare sa recunoasca faptul ca are nevoie de ajutor in relatia cu partenerul (pentru unii oameni terapia de cuplu este asociata cu persoanele bolnave mintal).

Principalul obiectiv al terapiei nu este sa impace partenerii, ci sa-i faca sa constientizeze de ce au nevoie pentru a fi fericiti. Se incearca in primul rand restabilirea comunicarii, ceea ce aduce cu sine si schimbari in comportament ale partenerilor.

Cel mai rau lucru pe care il poti face pentru relatia ta este sa lasi nemultumirile sa se acumuleze, sa devii foarte frustrata de anumite lucruri pe care nu le spui partenerului si sa apelezi la terapia de cuplu cand este deja mult prea tarziu. Terapia de cuplu nu garanteaza niciodata ca partenerii vor ramane impreuna, deoarece, in timpul sedintelor, unul din parteneri isi poate da seama ca nu este cu adevarat fericit in relatie si ca nici nu va fi, indiferent de schimnbarile care vor avea loc.

Cele mai noi

De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

O basculanta 8x4 este un model de camion cu o capacitate mare de incarcare si care este folosita in...

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul de alimente de sezon, este un adevărat stil de viață...

Cele mai grave 35 de defecte pe care le poate avea o persoana

Cand ne amintim de oamenii care trec prin viata noastra si care ne marcheaza, este pentru ca de obicei...

De ce ma trezesc obosit: 8 cauze comune

Sunt oameni care se trezesc dimineata cu o mare greutate in corp, cu o lipsa de motivatie pentru a...

Simt insectele durere?

Durerea este o experienta senzoriala si emotionala si, prin urmare, are o povara foarte subiectiva . Acest eveniment este...

Cum sa alegi o scoala bilingva

De multi ani, parintii isi cauta copiii sa invete o a doua limba. Ce ar trebui sa va ofere...

Nu rata

De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

O basculanta 8x4 este un model de camion cu...

De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!