SanatateCum se detecteaza anorexia?

Cum se detecteaza anorexia?

Idolatria imaginii a dus la dezvoltarea a tot mai multe complexe fizice care pot ajunge la dezvoltarea unor patologii sau simptome grave precum anorexia sau bulimia.Ai sti sa o depistezi?

Suntem intr-o societate in care imaginea predomina, in ceea ce altii vad despre cineva superficial, fara ca interiorul sa conteze prea mult. Aspectul predomina si astfel cream o societate in care oamenii se simt mai preocupati de greutatea lor care ajunge sa o duca la extrem.

In multe ocazii, aceste tulburari de alimentatie trec neobservate in randul rudelor pentru ca fie nu sunt in stare sa o vada (le este prea greu sa accepte ca se poate), fie pentru ca se obisnuiesc cu anumite obiceiuri care la inceput atrag atentia, dar mai tarziu sunt ceva mai mult decat normal.rutina sau chiar ignoranta.

Sunt anorexii care se pot dezvolta la diferite etape ale vietii, in unele cazuri ramane intr-un joc cu mancarea (ceea ce nu trebuie subestimat) iar in alte cazuri intreaga patologie ajunge sa se dezvolte.

Semne pentru a detecta anorexia

In continuare, va vom spune cateva dintre indicii care pot atrage atentia atat familiei, cat si prietenilor asupra a ceea ce i se poate intampla acelei persoane.

Persoanele care sufera de anorexie sau bulimie solicita de obicei o atentie constanta pentru a sti ce cred altii despre corpul lor, direct sau indirect, pentru a sti cum ii vad altii: daca sunt grasi sau slabi, daca au grasime sau isi concentreaza toata atentia asupra o parte a corpului pe care doresc sa dispara. Poate ca cauta idealuri de frumusete pe net si se va compara mereu afirmand ca nu are acel tip de corp.

Ei au o relatie foarte speciala cu mancarea , de la negocierea alimentelor pe care urmeaza sa manance, cerand sa li se pregateasca o masa cu continut scazut de calorii sau ingrijindu-se sa o pregateasca ei insisi pentru a evita sa aiba anumite ingrediente pe care le considera a ingrasa sau nu. trebuie sa consume.

Dintr-o data incep sa aiba o intelegere cu adevarat detaliata a alimentelor si a nutritiei, astfel incat sa poti controla ce mananci si ce nu ar trebui sa mananci. Probabil ca vei incepe sa cauti tot felul de diete pe net sau pe forumuri pro Ana y Mia (Anorexie si bulimie).

La masa se joaca de obicei cu mancarea incercand sa prelungeasca timpul de mestecat cat mai mult posibil; Au tendinta de a sparge mancarea in bucati foarte mici si, daca pot, vor evita sa manance in toate modurile posibile care le apar, fie ca este vorba de minciuna, aruncarea sau ascunderea alimentelor.

In momentul in care incepi sa slabesti si se vede, nu vei recunoaste ca slabesti, iar daca o faci, poti spune ca nu este suficient, ca mai trebuie sa slabesti pentru ca esti gras. Dar aproape sigur nu vei putea recunoaste ca ai o problema cu alimentatia ta.

Schimbarile nu vor fi doar fizice, ci si emotionale, aceasta persoana va incepe sa fie mai iritabila, va cauta mai multe momente in care sa fie singura si sa se izoleze de ceilalti. Este obisnuit ca iti poti pierde si echilibrul emotional si ca anxietatea sa fie mai accentuata, deoarece trebuie sa mentii un control constant asupra dietei si a foametei, ceea ce nu este atat de usor.

Daca in orice moment mananca prea mult sau un fel de mancare pe care „nu ar trebui”, ea poate efectua un act, cum ar fi incercarea de a varsa, postul sau un alt tip de actiune pentru a elimina nu numai acel aport, ci si acea pierdere a controlului. este o lovitura serioasa pentru ea. Exercitiile in exces pot fi, de asemenea, un semnal pentru a realiza ca ceva nu este in regula, nu trebuie sa fie intotdeauna legat de o tulburare de alimentatie, dar atunci cand ceva devine o obsesie, trebuie sa vezi ce se afla in spatele lui.

  Cele mai noi

  De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

  O basculanta 8x4 este un model de camion cu o capacitate mare de incarcare si care este folosita in...

  De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

  Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul de alimente de sezon, este un adevărat stil de viață...

  Cele mai grave 35 de defecte pe care le poate avea o persoana

  Cand ne amintim de oamenii care trec prin viata noastra si care ne marcheaza, este pentru ca de obicei...

  De ce ma trezesc obosit: 8 cauze comune

  Sunt oameni care se trezesc dimineata cu o mare greutate in corp, cu o lipsa de motivatie pentru a...

  Simt insectele durere?

  Durerea este o experienta senzoriala si emotionala si, prin urmare, are o povara foarte subiectiva . Acest eveniment este...

  Cum sa alegi o scoala bilingva

  De multi ani, parintii isi cauta copiii sa invete o a doua limba. Ce ar trebui sa va ofere...

  Nu rata

  De ce inchirierea unei Basculante 8×4 poate fi avantajoasa

  O basculanta 8x4 este un model de camion cu...

  De ce ar trebui să mâncăm alimente de sezon?

  Alimentația de sezon, care constă în cumpărarea și consumul...

  Din aceeasiCATEGORIE
  Recomandate pentru tine!