Diverse12 sfaturi pentru a gestiona mai bine argumentele de...

12 sfaturi pentru a gestiona mai bine argumentele de cuplu

Argumentele de cuplu nu trebuie sa fie daunatoare, atata timp cat stim sa le gestionam corect si sa ne exprimam sentimentele intr-un mod natural si constructiv.

Deoarece aceasta nu este intotdeauna o sarcina usoara, pe parcursul acestui articol vom vedea 12 chei care ne vor ajuta sa gestionam discutiile de cuplu in cel mai satisfacator mod posibil pentru amandoi.

Dispute in relatiile amoroase

Atunci cand ne indragostim si avem si norocul sa fim rasplatiti, mintea noastra este cufundata intr-o stare de bine si fericire absoluta care cu greu poate fi tulburata de alti factori externi.

La inceputul relatiilor, orice ingrijorare exterioara devine usoara si temporara, intrucat sentimentul de bine produs de indragostire functioneaza ca o contrapondere la toate acele dureri de cap.

Dar, din pacate, faza de infatuare nu dureaza toata viata si, pe masura ce timpul trece, euforia romantica scade. Pe cale de consecinta, orice eveniment, atat in ​​afara relatiei, cat si in interiorul acesteia, poate fi un factor de stres care ajunge sa ne afecteze relatia intima.

Conflictele tipice convietuirii si relatiei de cuplu, problemele economice si chiar suisurile si coborasurile la locul de munca sunt de natura sa ajunga intr-o cearta de cuplu pe care nu o putem (sau stim) intotdeauna sa o facem. Totusi, argumentele de cuplu nu sunt doar inevitabile, dar sunt si absolut necesare daca stim sa le gestionam corect.

Contrar a ceea ce cred multi, cearta din cand in cand in cuplu este ceva obisnuit si normal. Si atata timp cat nu sunt discutii excesiv de dese si nici nu sunt violente, aparitia discrepantelor este fireasca atunci cand doua persoane isi impartasesc orice domeniu din viata lor intr-un mod foarte intens.

Este necesar sa lamurim ca, atunci cand vorbim de cearta, ne referim la o dezbatere, un schimb de opinii care in niciun caz nu include lipsa de respect, agresivitate sau violenta. Intr-un cuplu care nu se cearta niciodata, este foarte probabil ca unul dintre cei doi sa-si reprima ideile sau opiniile , fie de teama de a crea conflicte si de a nu sti sa le rezolve corect, fie din cauza presiunii celeilalte persoane.

In oricare dintre cazuri, aceasta situatie este imposibil de mentinut la timp fara ca, intr-o zi, una dintre cele doua parti sa nu mai poata suporta. In acest fel, orice mic conflict, care ar fi putut fi rezolvat in timp si fara alte consecinte, este amplificat si insotit de alte conflicte care au fost cuprinse.

12 sfaturi pentru gestionarea argumentelor de cuplu

Pentru a rezolva problemele, este necesar sa le rezolvam , chiar daca asta inseamna sa fim fortati sa ne certam, uneori incomod, cu partenerul nostru. In intentia de a facilita acest moment, vom trece in revista o lista de tehnici sau sfaturi pentru a gestiona satisfacator cearta unui cuplu. Cu aceste sugestii nu vom evita discutia, dar vom evita greselile pe care avem tendinta sa le facem cu totii si care provoaca un mare disconfort.

Acestea sunt liniile directoare pentru a duce o discutie intr-o maniera ordonata, incercand sa nu lasam sentimentele noastre sa ne puna stapanire si terminand-o in cel mai reusit mod posibil.

1. Sa stim sa ne identificam si sa ne exprimam propriile emotii

Reactiile si raspunsurile noastre intr-o discutie nu sunt aceleasi daca este miscata de furie, daca este miscata de tristete sau frustrare. A fi capabil sa identificam ceea ce simtim si care este cauza acestuia este esential pentru a sti cum sa-l gestionam si sa gasim o solutie la problema care genereaza acest sentiment negativ.

2. Recunoasteti daca exista un motiv real subiacent

In multe dintre argumentele cuplului care sunt desfasurate intr-o maniera aprinsa asupra unei probleme specifice, cum ar fi indeplinirea unei sarcini domestice, acestea sunt un simptom ca exista un conflict subiacent mai mare.

Aceasta adevarata discordie sau controversa alimenteaza micile probleme. Prin urmare, este necesar sa stim care este originea reala a furiei noastre ; pentru a o putea rezolva la radacina si a evita disputele intense din cauza conflictelor neimportante.

3. Promovati dialogul, nu impiedicati-l

Dupa cum sa mentionat la inceputul articolului, este necesar sa se asimileze evitarea dialogului cu intentia de a evita o eventuala lupta; precum si ignorarea situatiei conflictuale sau oferirea mereu motivului cuplului sunt doar tehnici de evitare care alimenteaza tot mai multa frustrare .

Acest lucru ne va ajuta doar sa acumulam sentimente negative care vor iesi in cele din urma mai devreme sau mai tarziu. Miezul problemei este dialogul si schimbul de opinii in cel mai calm mod posibil si astfel obtinem o conversatie constructiva si calma.

4. Formulati raspunsuri pozitive si de la persoana insasi

Exista multe moduri diferite de a spune lucrurile si in discutii avem tendinta de a folosi un ton acuzator care nu este niciodata util sau conciliant.

In ciuda faptului ca suntem convinsi ca avem dreptate, schimbarea tonului si a expresiilor acuzatoare pentru ceilalti formulate la persoana intai si intr-un mod pozitiv, exprimarea emotiilor ne va ajuta sa o facem pe cealalta persoana sa se poata pune in loc.

5. Nu lipsiti niciodata de respect

Acesta este poate unul dintre cele mai dificile puncte. Certiunile de cuplu au de obicei o componenta emotionala mult mai intensa , asa ca in anumite momente putem fi tentati sa ne lasam purtati de furie, spunand lucruri la care nu prea ne gandim si chiar lipsind de respect cuplul.

Nu trebuie niciodata sa minimizam valoarea cuvintelor noastre, deoarece o discutie in care furia ne misca expresiile poate provoca prejudicii, atat celeilalte persoane, cat si cuplului, adesea ireparabile.

La fel, folosirea reprosurilor sau a reprosurilor fata de cealalta persoana nu va favoriza niciodata desfasurarea unui dialog satisfacator.

6. Aflati cum sa alegeti momentul potrivit

In cele mai multe cazuri, este mai indicat sa amani o discutie decat sa o desfasori intr-un mediu sau loc care nu este potrivit. Trebuie sa gasim un moment de intimitate , in care ambele persoane sa se simta confortabil sa-si exprime sentimentele in mod deschis si fara ca alte persoane sa fie prezente.

In acelasi mod, este esential sa aveti suficient timp pentru a vorbi. Grabarea nu este niciodata comoda intr-o cearta, din moment ce cel mai probabil unul dintre cei doi va ajunge sa o intrerupa brusc si atunci va fi mult mai complicat sa o reia.

7. Nu luati nicio decizie in acest moment

A lua decizii „la caldura” si miscat de sentimentele noastre nu este niciodata o idee buna. Cand lasam aceste emotii negative sa ia decizii pentru noi, putem ajunge sa luam decizii pe care cu adevarat nu le dorim si pe care mai tarziu va trebui sa le rascumparam sau sa le regretam.

Prin urmare, este mai bine sa incheiati discutia si sa reflectati, odata ce lucrurile s-au calmat, daca trebuie sa luati orice tip de decizie in ceea ce priveste relatia sau dinamica de cuplu .

8. Uita de mandrie

Asa cum este necesar sa ne recunoastem emotiile, este necesar si sa acceptam ca nu avem intotdeauna dreptate. Daca noi suntem cei care am gresit, trebuie sa ne inghitim mandria si sa ne cerem scuze. Cu siguranta dupa aceea ne vom simti usurati si partenerul nostru va aprecia efortul nostru.

9. Nu aducerea in discutie a problemelor din trecut

O greseala foarte frecventa in discutiile de cuplu este de a aduce in discutie probleme din trecut. Este esential sa va concentrati asupra problemei sau situatiei actuale, lasand conflictele din trecut acolo unde se afla, sau in cazul in care genereaza multa ingrijorare in persoana, lasati-le pentru alta data, deoarece acest lucru nu va face decat sa intareasca tensiunea actuala .

10. Ia-ti un „time out”

In momentele in care vedem ca discutia devine prea intensa, cea mai buna decizie este sa facem un „time out” in care amandoi sa se indeparteze temporar de discutie. Aceasta mica distanta provizorie va favoriza dezvoltarea unei alte perspective a problemei si va relaxa spiritele.

11. Aflati cand sa va opriti

A sti cand discutia nu evolueaza si a stagnat este esential pentru a nu repeta in mod constant aceleasi tipare de discutie. In acest moment, cel mai bine este sa te opresti pentru un moment, un „time out” poate fi util si sa propui posibile alternative la discutia sau situatia care are loc.

12. Rezolvati conflictele

Dupa o discutie, este necesar sa se poata ajunge la un acord convenit cu posibile solutii pentru situatia problematica. Nu are rost sa te certam ore intregi pentru a nu ajunge la nicio concluzie, din moment ce este, de asemenea, foarte posibil ca conflictul sa reapara.

Prin urmare, obtinerea unei intelegeri satisfacatoare pentru amandoi este unul dintre obiectivele de stabilit in discutia unui cuplu.

Cele mai noi

Revitalizeaza-ti tenul cu tehnici profesionale de lifting facial si mezoterapie

În lumea modernă a frumuseții și a îngrijirii personale, multe femei și bărbați sunt în căutarea unor modalități eficiente...

Tratamente ORL de ultima generatie in Sector 4 Bucuresti

In prezent, Sectorul 4 al Bucureștiului oferă tratamente ORL de ultimă generație prin intermediul clinicii ORL din zonă. Această...

Beneficiile unui lifting facial si precautiile necesare

Beneficiile unui lifting facial și precauțiile necesare În zilele noastre, frumusețea și aspectul tineresc sunt considerate extrem...

Descoperă Colecția de Căni de Crăciun HMSofia 2023

Cu fulgii de zăpadă dansând și mirosul de scorțișoară în aer, HMSofia este pregătită să vă încânte inimile cu...

Despre ginecomastie si impactul ei emotional

Ce intelegem prin ginecomastie? Ginecomastia este o afecțiune medicală caracterizată prin dezvoltarea excesivă a țesutului mamar la...

Rinoplastie: Alegerea Tehnicii Perfecte pentru Fața Ta

În lumea în continuă evoluție a chirurgiei estetice, rinoplastiile ocupă un loc important. Cu capacitatea sa de a îmbunătăți...

Nu rata

Revitalizeaza-ti tenul cu tehnici profesionale de lifting facial si mezoterapie

În lumea modernă a frumuseții și a îngrijirii personale,...

Tratamente ORL de ultima generatie in Sector 4 Bucuresti

In prezent, Sectorul 4 al Bucureștiului oferă tratamente ORL...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!