Diverse7 virtuti pe care le gasim la un prieten...

7 virtuti pe care le gasim la un prieten adevarat

De multe ori oamenii tind sa numeasca pe oricine care le face o favoare sau partenerul de petrecere „prieten”, dar nu fac o evaluare adevarata a virtutilor pe care le poate avea un prieten adevarat.

Cineva mi-a spus odata: „veti gasi multe iubiri, dar prieteni adevarati, foarte putini” si a avut dreptate. De-a lungul vietii noastre si in fiecare etapa cunoastem mii de oameni care ne ajuta sa crestem profesional, spiritual si in cresterea noastra ca indivizi; dar foarte putini raman sa faca parte din prezentul nostru.

Sunt prieteni cu care poti sa imparti o discutie buna, o masa, un hobby, poate o intalnire, dar nu oricine te poti baza atunci cand ai o problema, deoarece nu toata lumea are virtutea de a te asculta cu adevarat, sau de a spune tu ce cred ei cu adevarat. Cand vorbim despre prietenie, de obicei cautam oameni care ne seamana, fiinte care impartasesc calitati si defecte, moduri de gandire, aspiratii, situatii personale etc. Lucrul amuzant este ca, chiar si asa, nu alegem intotdeauna ceea ce este mai bine pentru noi. Prin urmare, sugerez calitati de cautat la oameni pentru a-i considera prieteni adevarati.

1. Ascultatori adevarati

Auzirea si ascultarea nu vor fi niciodata la fel. Cand auzi, percepi doar sunetele, in timp ce cand asculti, esti atent la cuvinte si chiar la miscari. Cand omul asculta, analizeaza informatia pentru a-ti putea da cu parerea atunci cand ii ceri.

2. Partener

Multi oameni sunt considerati prieteni pentru ca sunt impreuna la intalniri sau petreceri; dar cand e vorba de alte situatii, se indeparteaza, adica doar in bucurii sunt prezente. Acest lucru este gresit, trebuie sa fii participant la momentele lor fericite, dar si la tristetea si grijile lor.

3. Sinceritate

Aceasta este una dintre cele mai dificile calitati de gasit, pentru ca oamenilor le este foarte greu sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat si in loc sa caute un mod „subtil” de a o spune, prefera sa minta si, asa cum spune expresia: „este mai bine este ranit cu adevarul decat sa distrugi cu o minciuna”.

4. Solidaritate

Nici egoismul, nici invidia nu se potrivesc intr-o prietenie. Sunt oameni care se numesc „tovarasi”, dar cand au ocazia sa te ajute nu o fac, isi pun egoismul inainte de orice altceva. Ei nu vor sa cresti sau sa fii intr-o situatie mai buna. Prietenul adevarat este o stanca care serveste drept suport si ancora.

5. Respect

Nicio persoana nu poate fi la fel ca una, pur si simplu pentru ca se naste, creste si se dezvolta diferit. Dar, de multe ori, exista o idee falsa ca prietenii ar trebui sa actioneze asa cum li se spune sau ar trebui sa gandeasca la fel. Un lucru este sa dai sfaturi si cu totul altul este ca trebuie sa faci sau sa gandesti ceea ce spui, trebuie sa respecti decizia pe care vrei sa o iei.

6. Increderea

Calitate rara, dar nu imposibil de gasit. Si nu ma refer doar la o anumita incredere, ci la faptul ca ai incredere in alta persoana cu PARTEA DIN VIATA TA.

7. Vezi in fundal

Prieteniile bune sunt cele care pot scoate la iveala tot ce este mai bun din tine. Din slabiciunile tale iti va trage punctele forte si indiferent cat de stangaci sau slab te-ai simti, vor exista intotdeauna lucruri pe care doar un prieten adevarat este capabil sa le vada si sa le incurajeze.

Exista o perioada in care copiii nostri vor sa fie o copie fidela a mamei si a tatalui. Dar in adolescenta aproape intotdeauna vocea prietenilor va avea mult, mult mai multa greutate decat opinia parintilor. De aceea va invit sa va invatati copiii sa aleaga prieteni buni. In mare masura, viitorul tau va depinde de asta.

Cele mai noi

6 semne care indica faptul ca nu mai exista aceeasi chimie intre tine si partenerul tau

Toate relatiile se schimba in timp , dar exista un punct in care trebuie sa reflectati daca este timpul...

7 virtuti pe care le gasim la un prieten adevarat

De multe ori oamenii tind sa numeasca pe oricine care le face o favoare sau partenerul de petrecere „prieten”,...

Poporul saxon: caracteristicile acestui trib germanic

Considerati stramosi foarte vechi ai germanilor si englezilor, sasii au fost un trib germanic care a locuit Europa intre...

Hipnoza pentru a renunta la fumat: functioneaza sau este o inselatorie?

Daca cauti pe internet „cum sa te lasi de fumat”, vei gasi multe pagini si forumuri care recomanda tot...

Singuratatea nedorita: ce este si cum o putem combate

Singuratatea nedorita este o stare de rau psihologica care afecteaza multe persoane si apare adesea in sedintele de psihoterapie....

Nu rata

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!