DiverseDe ce sunt considerati atragatori pometii inalti?

De ce sunt considerati atragatori pometii inalti?

Unele standarde de frumusete sunt mai usor de inteles decat altele. Fetele simetrice, de exemplu, sunt apreciate in multe culturi; dar alte caracteristici sunt considerate „atractivitate standard” si nu este complet clar de ce. Pometii inalti sunt una dintre acele trasaturi care pare sa fie foarte apreciate la nivel universal.

Nu te poti apropia de panteonul celor mai frumosi oameni fara pometi care se profileaza ca niste zgarie-nori si toata lumea a fost de acord ca obrajii protetici ai Angelinei Jolie in rolul lui Maleficent erau poate mai infiorator-atragatori, decat mai putin. Dar de ce naiba ne plac atat de mult? Ce fac ei pentru a deveni o parte cheie a arsenalul de atractivitate? Este totul doar o conspiratie a revistei People si a supermodelelor?

Ceea ce oamenii considera atragator din punct de vedere facial este de fapt de mare interes pentru oamenii de stiinta. Lucrurile care ne plac determina ce fel de oameni ne vom casatori si cu care vom avea copii si, astfel, ce trasaturi sunt transmise de-a lungul generatiilor. Deci aceste trasaturi au un fel de avantaj sau le asociem cu un beneficiu pe care ni-l dorim la partenerii nostri? Adesea raspunsul este da, chiar daca il credem pur subconstient.

Asa ca data viitoare cand va conturati pentru goluri halucinatorii ale pometilor, cititi asta pentru a intelege ce spui cu acele lucruri proeminente de pe fata ta.

Indicati ca o persoana este matura sexual

Acesta este unul dintre elementele de baza ale legaturii dintre atractivitate si pometi: cresterea pometilor este direct legata de cresterea noastra ca fiinte umane spre maturitatea sexuala. Pometii mari sunt un semn direct ca o femeie este adulta si capabila sa produca copii.

Acest lucru are sens daca te gandesti la trecerea de la fetele grase si rotunde ale copiilor la structura faciala mai alungita a pubertatii si a maturitatii. Acest lucru se aplica atat barbatilor, cat si femeilor: pometii barbatilor se transforma in forma lor adulta odata cu cresterea testosteronului din pubertate, motiv pentru care fenomenul Neville Longbottoming (transformarea dintr-un copil/adolescent neatractiv intr-un radical atractiv) se poate baza atat de dramatic pe pometi. .

Le asociem cu fiabilitatea

Un studiu din 2014 al oamenilor de stiinta de la Universitatea din New York a descoperit ca, in mod ciudat, pometii inalti sunt asociati inconstient cu increderea. Asta, in ciuda uriasei ramuri de raufacatori cu pometi inalti din cultura populara (Mads Mikkelsen in Hannibal, faceti o plecaciune cu umflaturile tale gigantice ale obrajilor). Oamenii de stiinta le-au aratat subiectilor testati o serie de fotografii, la inceput suficient de lungi pentru ca acestia sa-si spuna in mod constient gandurile despre cum credeau ca arata aceasta persoana, apoi pentru o perioada de milisecunde, prea scurta pentru a se forma orice gand constient. Dar si creierul a ajuns la aceleasi concluzii a doua oara. Pometii inalti inseamna o persoana de incredere, sau cel putin creierul nostru presupune asta.

Aceasta cercetare este adesea combinata cu un alt studiu din aceeasi perioada, de data aceasta de la Universitatea din York. In acest sens, cercetatorii le-au cerut subiectilor sa „note” 1.000 de fete pentru diferite trasaturi de personalitate, cum ar fi increderea si dominatia. A functionat finalul? Da, pometii erau de incredere. Nu este de mirare ca vrem sa urmarim oameni cu pometi inalti: avem incredere in ceea ce spun ei. Anderson Cooper se dovedeste ca nu isi poate atribui succesul inteligentei sale blande. Structura lui faciala este si ea acolo.

Este posibil ca femeile sa fi selectat pometii inalti la barbati de mii de ani

In 2004, o colectie de oameni de stiinta de la Institutul Senckenberg din Germania si de la Universitatea din Cambridge au venit cu o teorie foarte interesanta despre motivul pentru care ne-ar putea placea barbatii cu pometi inalti: este posibil sa fi fost selectati sexual de femei de-a lungul istoriei omenirii. in loc sa se concentreze asupra caninilor mari.

„Evolutia unei fete largi si pierderea caninilor mari la masculii hominin rezulta din alegerea partenerului”, spune lucrarea lor; practic, femelele aveau de ales intre fete late, cu pometi mari si dinti canini mari (asa cum se vede la multe primate si care sunt adesea folositi agresiv). Se pare ca femeile umane au preferat prima varianta, iar forma fetelor barbatilor s-a schimbat in consecinta, largindu-se in zona pometilor si pierzandu-si dintii din fata pronuntati.

Acest lucru nu a cauzat o lipsa de agresivitate. Barbatii cu pometii cei mai largi si fetele cele mai late sunt in mod regulat asociati cu un comportament mai agresiv. Si asta se potriveste cu o alta teorie a motivului pentru care pometii au supravietuit atat de mult la barbati: o lucrare stiintifica din 2014 sustine ca pometii, precum falcile proeminente, au evoluat pentru a putea primi o lovitura intr-o lupta pentru pereche sau resurse. Asadar, pare o combinatie de factori combinati pentru a mentine barbatii cu pometi in fruntea listelor noastre atat de mult timp. Derek Zoolander, cariera ta este in siguranta.

Cele mai noi

6 semne care indica faptul ca nu mai exista aceeasi chimie intre tine si partenerul tau

Toate relatiile se schimba in timp , dar exista un punct in care trebuie sa reflectati daca este timpul...

7 virtuti pe care le gasim la un prieten adevarat

De multe ori oamenii tind sa numeasca pe oricine care le face o favoare sau partenerul de petrecere „prieten”,...

Poporul saxon: caracteristicile acestui trib germanic

Considerati stramosi foarte vechi ai germanilor si englezilor, sasii au fost un trib germanic care a locuit Europa intre...

Hipnoza pentru a renunta la fumat: functioneaza sau este o inselatorie?

Daca cauti pe internet „cum sa te lasi de fumat”, vei gasi multe pagini si forumuri care recomanda tot...

Singuratatea nedorita: ce este si cum o putem combate

Singuratatea nedorita este o stare de rau psihologica care afecteaza multe persoane si apare adesea in sedintele de psihoterapie....

Nu rata

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!