Diverse8 semne ca ai fost crescut de o mama...

8 semne ca ai fost crescut de o mama toxica

Majoritatea mamelor au o legatura frumoasa si vesnica cu copiii lor. Dar uneori, din cauza comportamentului toxic al unei mame, acea legatura nu exista. Identificarea problemei este primul pas in repararea daunelor cauzate de o mama toxica. Este important sa cunoastem cu totii semnele unei relatii toxice.

1. Esti nedumerit de relatiile prietenilor tai cu mamele lor.

Cu totii avem acel prieten care isi suna mama in fiecare zi si pare ca se bucura de conversatie. Daca ai crescut cu o mama toxica, probabil ca gandul de a vorbi cu ea la telefon te umple de anxietate. Plangerile obisnuite pe care alte persoane le impartasesc despre mamele lor par aiurea in comparatie cu ceea ce ai experimentat tu.

2. Iti lipseste asertivitatea

Copiii cu mame toxice devin adesea supusi de teama sa nu-si infurie mama. Aceasta supunere ii urmareste adesea pe oameni pana la varsta adulta sau, in unele cazuri, compenseaza excesiv si devin foarte asertivi.

3. Retine afectiunea

Mamele toxice retin afectiunea copiilor lor ca forma de pedeapsa. Acest abuz emotional face ca adultii sa-si refuze afectiunea partenerului. Arunca o privire profunda asupra relatiilor tale daca te trezesti subconstient folosind afectiunea ca arma, cresterea ta poate fi de vina.

4. Esti codedependent

Mamele toxice iubesc sa se simta necesare si vor face tot posibilul pentru a se asigura ca copiii lor au intotdeauna nevoie de ele. Daca mama ta a fost toxica, ai putea transfera aceasta codependenta partenerului tau sau chiar prietenilor tai.

5. Doar sa te gandesti la mama ta te face sa te simti frica sau furios.

Timpul nu vindeca toate ranile. Persoana care trebuia sa te iubeasca si sa te sprijine te-a abuzat emotional. Este important sa stii ca frica si furia ta sunt justificate, dar nu le lasa sa defineasca cine esti.

6. Iti pui constant pe altii inaintea ta

In mintea unei mame toxice, copiii ei exista pentru a-i face placere. Daca mama ta isi pune dorintele si nevoile mai presus de ale tale, este logic sa fii conditionat sa crezi ca sperantele si visele tale nu sunt la fel de importante ca ale altcuiva.

7. Cauti aprobarea sau acceptarea

Adultii crescuti de o mama toxica cauta adesea securitatea si aprobarea pe care nu le-au primit niciodata in copilarie. Din cauza relatiei cu mama ta, s-ar putea sa te trezesti intr-o relatie proasta sau abuziva, in speranta ca se vor schimba.

8. Suferi de o stima de sine scazuta

Mamele toxice distrug stima de sine. Te simti inadecvat sau vinovat fara niciun motiv? Te compari constant cu ceilalti? Mamele toxice isi convin copiii ca sunt rai sau nedemni de dragostea lor. Este imperativ sa va amintiti ca nu mai trebuie sa va ridicati la standardele mamei tale sau ale oricui altcineva.

Sunteti de acord cu aceste semne de a fi crescut de o mama toxica? Povesteste-ne despre experienta ta si nu ezita sa-ti inviti prietenii la conversatie. Toata lumea trebuie sa fie constienta de consecintele cresterii unei mame toxice.

Cele mai noi

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi aminteste dimineata si si mai putine persoane ii dau sensul...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact social pentru a supravietui si a prospera in viata. Familia,...

Cele mai importante 10 zeite romane

Se vorbeste multe despre asimilarea pe care Imperiul Roman a facut-o a culturii si cunostintelor grecilor, mai ales in...

Nu rata

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!