LifestyleCare sunt beneficiile de care te bucuri atunci cand...

Care sunt beneficiile de care te bucuri atunci cand folosesti jucarii sexuale

Industria globală a jucăriilor sexuale obtine mai mult de 15 miliarde de dolari pe an, iar cercetările sugerează că aproape jumătate din populația britanică admit să dețină cel puțin un produs de acest gen. Mergem dincolo de principiul plăcerii de a examina beneficiile pentru sănătate ale jucăriilor sexuale.

Industria jucăriilor sexuale este abuzată cu „vibrații bune”, iar achiziționarea și utilizarea jucăriilor sexuale devine din ce în ce mai mare. Studiile efectuate la Universitatea Indiana din SUA au constatat că 53% dintre femei și 45% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani au folosit un vibrator și că utilizarea vibratorului este asociată cu o funcție sexuală îmbunătățită. Pe lângă oferirea de plăcere și distracție, jucăriile sexuale pot fi un adjuvant util la tratamentul medical.

Pentru femei

Fosta asistentă medicală Samantha Evans este co-fondator și director general al companiei de jucării sexuale Jo Divine. Ea spune că un număr din ce în ce mai mare de clienți caută produse de acest gen pentru a ajuta la anumite condiții de sănătate: „Jucăriile sexuale pot fi utile în tratamentul simptomelor menopauzei, cum ar fi atrofia vaginală, durerea vaginală și etanșeitatea (datorită vaginismului, vulvodniciei, tratamentelor de cancer Gynae și intervențiilor chirurgicale; condiții neurologice, cum ar fi scleroza multiplă; lipsa de excitatie, și libidoul scăzut. ” Exista site-uri care ofera peste 1000 modele de dildo, precum si numeroase alte jucarii erotice.

Unele medicamente pot avea, de asemenea, impact asupra funcției sexuale și a plăcerii atât la bărbați, cât și la femei, inclusiv tratamente pentru cancer, antidepresive, antihistaminice și tensiune arterială și medicamente pentru inimă. Dr. Stephanie de Giorgio, un GP cu interes special pentru sănătatea femeilor, recomandă utilizarea jucăriilor sexuale pentru anumite probleme de sănătate. Despre momentele de neuitat in viata unui cuplu, poti afla mai multe de pe adevarul.ro.

„Un beneficiu neașteptat al utilizării jucăriilor sexuale, văzute într-un studiu al femeilor aflate la menopauza, a fost o îmbunătățire a somnului și a bufeurilor de menopauză peste noapte”, spune ea. „Există, de asemenea, unele dovezi că utilizarea vibratoarelor interne subțiri cu o mulțime de lubrifiant vaginal de bună calitate poate ajuta la creșterea fluxului sanguin în zona vaginală, îmbunătățind simptomele unor condiții vaginale. 

Unele cercetări sugerează că femeile preferă să folosească vibratoare in locul altor jucarii erotice. Acest lucru poate completa alte tratamente care pot fi recomandate, cum ar fi gelurile anestezice locale, medicamentele și terapiile psihologice „. Vibratoarele pot crea diferite tipuri de stimulare sexuală, care poate fi benefică atunci când există o senzație sexuală scăzută, libido scăzut sau o incapacitate de a te bucura de orgasm. 

„Folosirea unui vibrator subțire poate ajuta la întinderea țesuturilor vaginului pentru a permite pătrunderea fără durere și vibrațiile cresc fluxul sanguin pe pereții vaginului, promovând vindecarea, stimularea nervilor și îmbunătățirea lubrifierii”, adaugă Evans. Intra si pe mdlpl.ro pentru a afla si alte lucruri interesante despre jucariile erotice.

Pentru bărbați

Există o serie de probleme sexuale la bărbații care pot fi ajutați prin utilizarea jucăriilor sexuale specifice. Acestea includ disfuncția erectilă, ejacularea prematură, lipsa libidoului și a problemelor post-chirurgicale pentru o varietate de condiții. „Inelele de constricție pot ajuta un barbat să-și mențină erecția pentru mai mult timp, făcându-l mai ferm și capabil sa întârzie ejacularea”, explică Evans. „Vibratoarele de sex masculin special concepute pot ajuta oamenii să obțină o erecție și să stimuleze terminațiile nervoase. Ele pot ajuta, de asemenea, cu ejacularea întârziată deoarece oferă o senzație sexuală diferită la masturbarea manuală”.

Cele mai noi

Asa actioneaza o Fecioara in fata infidelitatii si cand iubeste cu adevarat

Data nasterii noastre va determina multe aspecte ale personalitatii noastre, precum si modul in care reactionam atunci cand simtim...

Dorinta ta sexuala este diferita de cea a partenerului tau?

Cand intalnim pe cineva care ne taie respiratia, uneori avem tendinta sa-l consideram sufletul nostru pereche. Probabil ca este...

10 complimente pe care sotul tau trebuie sa auda de la tine

Lucrurile pe care le spunem au un impact enorm asupra casniciilor noastre. Barbatii au uneori o reputatie proasta pentru...

Ce este psihoterapia? Principalele caracteristici ale acestui proces

Psihoterapia nu este un proces complex, in care pacientul si terapeutul stabilesc o relatie de incredere, dar intotdeauna fara...

Athephobia (frica de ruine): simptome, cauze si tratament

In domeniul tulburarilor de anxietate, stim ca exista multe fobii rare; Cu siguranta, pe multi dintre ei nici nu...

Nu rata

Asa actioneaza o Fecioara in fata infidelitatii si cand iubeste cu adevarat

Data nasterii noastre va determina multe aspecte ale personalitatii...

Dorinta ta sexuala este diferita de cea a partenerului tau?

Cand intalnim pe cineva care ne taie respiratia, uneori...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!