LifestyleDorinta ta sexuala este diferita de cea a partenerului...

Dorinta ta sexuala este diferita de cea a partenerului tau?

Cand intalnim pe cineva care ne taie respiratia, uneori avem tendinta sa-l consideram sufletul nostru pereche. Probabil ca este o chestiune de gust: ambii sunt pasionati de filmele de groaza sau sunt fani ai unei anumite echipe de fotbal. Bah, poate chiar si atunci cand vorbesc isi completeaza propozitiile unul altuia. Se completeaza perfect unul pe altul! Sau, cel putin, se pare…

Cand vine vorba de a intra sub paturi, situatia se schimba. Unul nu are aceeasi dorinta sexuala ca celalalt. Dar… cum poate fi posibil acest lucru daca suntem suflete pereche?! Ei se intreaba. Ah, ei bine, asta are explicatia ei si nu exista niciun motiv de panica.

Cand intr-un cuplu o persoana  are mai multa dorinta sexuala decat cealalta  , se numeste aritmie sexuala. 

Cuplul are ritmuri diferite pentru a avea intalniri sexuale. Aritmia sexuala poate deveni una dintre disfunctiile sexuale in faza de stimulare sexuala eficienta a raspunsului sexual, a spus Constanza.

Dar nu va speriati, aici va explicam ce vrea sa spuna prin asta. „Dr. Juan Luis Alvarez-Gayou , care a fost fondatorul si directorul Institutului Mexican de Sexologie , considera ca stimulul necesar pentru a exista emotie. Pot fi fantezii, ceva ce vedem si activam, contact fizic, cuvinte si daca niciunul dintre acesti stimuli nu functioneaza, atunci exista o lipsa de dorinta

Cand devine o disfunctie sexuala?

Cand acest lucru genereaza conflicte in una sau ambele parti ale cuplului. Cu alte cuvinte, daca un cuplu o experimenteaza si nu are nicio problema cu ea, atunci nu este considerata o disfunctie.

A face?

Exista multe optiuni. Una dintre ele este sa mergi la terapie sexuala si sa evaluezi relatia si sa cunosti nevoile ambelor parti.

Cel care vrea mai putin poate prezenta insatisfactii sexuale, de exemplu, femeile care nu ajung niciodata la orgasm pentru ca partenerul lor are ejaculare precoce, iar in acest caz apare frustrarea in intalniri. Este vorba despre evaluarea a ceea ce se intampla cu relatia, cu intalnirile sexuale. „Nu este obligatoriu ca cei care au mai putina dorinta sexuala sa se schimbe imediat, este vorba de gasirea unui punct intermediar prin intelegeri”.

Ce alternative exista?

Leidy ne-a spus ca principalul lucru este comunicarea pentru a analiza ce se intampla. Fii intelegator si nu pune presiune pe cuplu, deoarece acest lucru ar putea genera rezultatul opus.

Este, de asemenea, sa gasesti lucruri care sa genereze entuziasm pentru amandoi, cum ar fi stimuli, fantezii si astfel sa gasesti un punct in comun. Pot experimenta jucarii sexuale, jocuri de rol, lucruri care creeaza puncte de intalnire si care permit reluarea comunicarii si reaprinderea dorintei.

In acelasi mod, nu trebuie sa uitam ca „dorinta sexuala poate scadea din mai multe motive: stres, ca efect advers al unor medicamente, modificari hormonale, presiune de la locul de munca, din familie, din cauza oboselii. Nu este separat de dinamica relatiei. Adica, este si o reflectare a modului in care se inteleg unul cu celalalt.

Cele mai noi

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi aminteste dimineata si si mai putine persoane ii dau sensul...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact social pentru a supravietui si a prospera in viata. Familia,...

Cele mai importante 10 zeite romane

Se vorbeste multe despre asimilarea pe care Imperiul Roman a facut-o a culturii si cunostintelor grecilor, mai ales in...

Nu rata

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!