DiverseSunt bisexual? Cum sa-mi cunosc orientarea

Sunt bisexual? Cum sa-mi cunosc orientarea

Acum ca suntem intr-un „comitet mic”, vom fi sinceri cu noi insine intr-un domeniu care este foarte familiar echipei noastre. Vrei sa stii cum sa stii care este orientarea ta sexuala? Continua sa citesti. 

Te-ai simtit vreodata atras de cineva care nu este sexul obisnuit la care te uiti? Nu vreau sa spun ca ai facut acea dorinta sa devina realitate, sau ca ti-ai permis chiar sa ti-o imaginezi pe deplin, dar este posibil ca la un moment dat in viata ta, chiar daca nu te-ai lasat sa pleci, sa fi simtit dorinta . fata de cineva de acelasi sex sau, daca esti homosexual, fata de cineva de sex opus. Exista oameni care sunt capabili sa ne scoata din zona noastra de confort si sa ne intoarca capetele pe dos, dar nu era deja acolo? Astazi explicam ce este bisexualitatea si de ce se spune ca „in adancul sufletului toti suntem bisexuali ”.

Este definita ca atractie sexuala si/sau romantica fata de persoane de ambele sexe. Asta inseamna ca o simti exact in aceeasi proportie si cu aceeasi intensitate intotdeauna? Raspunsul este nu. Nu trebuie neaparat sa fie echilibrat. Este posibil ca multi ani din viata ta sa observi doar oameni de sex opus, pornind de la ceea ce credeai ca este o baza heterosexuala, si brusc sa incepi sa vezi si oameni de acelasi sex. S-ar putea sa-ti placa un gen mai mult decat altul, dar din cand in cand cineva de acel gen caruia ii dai mai putina atentie apare si este atras de tine. Este posibil ca cu un sex sa inchegi relatiile mai mult decat cu celalalt. Este posibil sa ai momente sau oscilatii in care te simti mai atras de unul dintre cele doua sexe. Dupa cum puteti vedea, posibilitatile sunt la fel de multe ca punctele carnii.

Apar noi concepte din cauza numarului tot mai mare, in special de femei, care se declara bisexuale. Concepte precum „heteroflexibil”, (heteropero clasic), „homoflexibil”… Interesant, bisexualitatea a fost discriminata de toate orientarile monopolare, au fost catalogate drept promiscue, de a-si inventa homosexualitatea, de a-i face un deserviciu. comunitatea gay, dar de aici va spunem: Nu, nu aveti indoieli cu privire la homosexualitatea voastra. Nu, nu este ca te razgandesti in functie de unde vine vantul. Nu, nu inseamna ca esti un pradator sexual. Pentru ca esti bisexual . Bisexualitatea este o orientare sexualain sine, bogat, plin de nuante si greu de inteles de restul. Fluenta in interese si intensitati sunt complexe chiar si pentru aceeasi persoana. De aceea de la  Y Psi Hablamos  iti spunem, primul care trebuie acceptat esti tu.

Am indoieli cu privire la orientarea mea sexuala

Primul indiciu pe care ti-l voi da este ca, daca ai indoieli, este posibil sa nu fii in cadrul heterosexualitatii. Nu va alarmati, intr-adevar nu este nimic rau in a fi intr-o orientare monopolara. Acestea sunt cheile care va vor ajuta sa definiti mai bine cine sunteti:

  • Acorzi atentie persoanelor care nu sunt sexul tau preferat prin excelenta. Adica daca esti barbat si te considerai heterosexual, incepi sa-ti pui ochii si pe alti barbati.
  • Dorinta se trezeste. Chiar daca nu stii prea bine cum ai face-o in practica si apare teama ca nu-ti va placea, corpul tau raspunde.
  • Daca te uiti inapoi, poti incepe sa vezi mai clar ca acel baiat sau acea fata, poate ti-a placut mai mult de el. Poate ai avut un prieten cu care ai petrecut mai mult timp decat era necesar, cu care te-a durut sa vezi cum au plecat cu o alta persoana si cu care te-ai simtit confuz. Acum o vezi.
  • Ati avut sau aveti fantezii despre persoane de acelasi sex, chiar si ocazional.

Acestea sunt doar indicii. Cel mai important este sa fii sincer cu tine insuti, in tine se afla raspunsul la aceasta intrebare. Nimeni nu se poate cunoaste mai bine decat tine, desi este adevarat ca asta nu inseamna ca te accepti pe tine insuti si din acest motiv ai indoieli. Poate ca nu vrei sa fii bisexual, poate ca nu vrei sa experimentezi incertitudinea descoperirii unor noi aspecte ale ta, pentru ca ti se par inacceptabile…

Cele mai noi

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi aminteste dimineata si si mai putine persoane ii dau sensul...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact social pentru a supravietui si a prospera in viata. Familia,...

Cele mai importante 10 zeite romane

Se vorbeste multe despre asimilarea pe care Imperiul Roman a facut-o a culturii si cunostintelor grecilor, mai ales in...

Nu rata

8 vise comune si semnificatia lor

Toata lumea viseaza noaptea, desi nu toata lumea isi...

Eremofobia (fobia singuratatii): simptome, cauze si tratament

Fiinta umana este un animal gregar, care necesita contact...

Din aceeasiCATEGORIE
Recomandate pentru tine!